Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Ανάσα» στο σύστημα ηλεκτρισμού από τις Ανανεώσιμες Πηγές – Αυξημένη και σήμερα (30/1) η ζήτηση, θα φτάσει τα 8.680 MW

tags :
«Ανάσα» στο σύστημα ηλεκτρισμού από τις Ανανεώσιμες Πηγές – Αυξημένη και σήμερα (30/1) η ζήτηση, θα φτάσει τα 8.680 MW
Η Οριακή Τιμή του Συστήματος δεν θα ξεπεράσει σήμερα τα 118 ευρώ ανά MWh
Αυξημένη αναμένεται η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας για σήμερα Δευτέρα 30/1 Ιανουαρίου, καθώς θα φθάσει στα 8.680 MW στις 7 το απόγευμα ενώ για εννέα ώρες θα βρίσκεται πάνω από τα 7.000 MW και για πέντε ώρες πάνω από τα 8.000 MW.
Ωστόσο, η αυξημένη συνεισφορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που προβλέπεται για σήμερα, φαίνεται ότι καθησυχάζει τους αρμόδιους αν και το ενεργειακό σύστημα παραμένει στο δεύτερο επίπεδο συναγερμού και η παρακολούθηση του είναι συνεχής.
Η τροφοδοσία της Ρεβυθούσας με νέο φορτίο LNG είναι προγραμματισμένη για τις 3 Φεβρουαρίου, αλλά η παραγωγή ηλεκτρισμού από ΑΠΕ να δίνει «ανάσα» στο σύστημα φυσικού αερίου.
Σε ότι αφορά την Οριακή Τιμή του Συστήματος, δεν θα ξεπεράσει σήμερα τα 118 ευρώ ανά MWh.
Συγκεκριμένα έχει διαμορφωθεί στα 118 ευρώ ανά MWh για πέντε ώρες, στα 117 ευρώ ανά MWh για δυο ώρες και στα 114 ευρώ ανά MWh για πέντε ώρες.
Χθες 29 Ιανουαρίου η Οριακή Τιμή του Συστήματος έφθασε και τα 142 ευρώ ανά  MWh στις 12 το μεσημέρι.

Στα 830 MW η μέγιστη συνεισφορά των ΑΠΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεισφορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας υπολογίζεται κατ’ ανώτατο σε 830 MW για τρεις ώρες, πάνω από 800 MW για έντεκα ώρες, πάνω από 700 MW για οκτώ ώρες και πάνω από 600 για τρεις ώρες.
Έτσι αυξημένες είναι οι εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας που φθάνουν και τα 676 MW στις 10 το βράδυ, τα 637 MW στις 8 το πρωί και για 8 ώρες κινούνται πάνω από τα 400 MW.  
Οι εξαγωγές κατευθύνονται κυρίως προς την Τουρκία και την Βουλγαρία.
Συγκεκριμένα στην Τουρκία θα εξαχθούν σήμερα πάνω από 240 MW καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ προς τη Βουλγαρία θα κατευθυνθούν 280 MW.
Αυξημένες ήταν οι εξαγωγές και χθες 29 Ιανουαρίου που ξεπέρασαν τα 600 MW για οκτώ ώρες ενώ τις περισσότερες ώρες της ημέρας κινήθηκαν πάνω από τα 500  MW.
Σε ότι αφορά τη συνεισφορά των υδροηλεκτρικών σταθμών μέσω των Υποχρεωτικών Νερών αυτή προβλέπεται περιορισμένη για τις περισσότερες ώρες της ημέρας, εκτός από τις 6 το απόγευμα που ανέρχεται σε 393 MW,  στις 7 το απόγευμα αυξάνεται στα 594 MW και στις 8 το βράδυ τα 544 MW.
Για εννέα ώρες η χρήση των υποχρεωτικών νερών είναι μηδενική. Περιορισμένη ήταν η χρήση των υδροηλεκτρικών και χθες 29 Ιανουαρίου καθώς πλέον οι ανησυχίες για την στάθμη των ταμιευτήρων είναι έντονη, και όλοι ελπίζουν ότι τα χιόνια που θα λιώσουν τους επόμενους μήνες θα δημιουργήσουν τα αναγκαία αποθέματα για το καλοκαίρι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης