Ενέργεια

Ρεκόρ "χτύπησαν" οι ημερήσιες ποσότητες εξαγωγής φυσικού αερίου της Gazprom προς την Ευρώπη

Ρεκόρ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας,  οι εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη έφθασαν στο ποσό ρεκόρ των 635 εκατ.κυβ. μέτρ. (mcm) στις 26 Ιανουαρίου
Εξαγωγές ημερήσιων ποσοτήτων φυσικού αερίου που "χτύπησαν" ρεκόρ κατέγραψε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου ο Ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας,  οι εξαγωγές φυσικού αερίου έφθασαν τα 635 εκατ.κυβικά μέτρα (mcm) στις 26 Ιανουαρίου, το οποίο είναι ένα ιστορικό ρεκόρ για τις εξαγωγές αερίου σε ημερήσια βάση.
Blue Stream, Nord Stream, Yamal λειτουργούν σε πλήρη δυναμικότητα και οι εξαγωγές της εταιρείας στην Ευρώπη συνεχίζουν να αυξάνουν το 2017, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Σχετικά με άλλα στοιχεία της εταιρείας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom προς την Ευρώπη και την Τουρκία έφθασαν επίσης σε ιστορικά ρεκόρ με 179.300 εκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2016.
Οι εξαγωγές προς την Ευρώπη και την Τουρκία το περασμένο έτος σημείωσαν αύξηση 12,5% - 19,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα περισσότερα από ό, τι το 2015.
Η Τουρκία εισάγει σχεδόν 30 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου ετησίως από τη Ρωσία μέσω των αγωγών Blue Stream και Westerrn Line.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης