Ενέργεια

Σε 550 εκατ. δολ. ανέρχεται το χρέος της Λευκορωσίας για φυσικό αέριο σύμφωνα με τον Ρώσο αν. Πρωθυπουργό

Σε 550 εκατ. δολ. ανέρχεται το χρέος της Λευκορωσίας για φυσικό αέριο σύμφωνα με τον Ρώσο αν. Πρωθυπουργό
Οι συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία και τη Λευκορωσία για το ζήτημα του ύψους του χρέους δεν έχουν αποδώσει πρόοδο, σημειώνει ο Ρώσος αναπληρωτής Πρωθυπουργός Arkady Dvorkovich
Σε περίπου 550 εκατομμύρια δολ. ανέρχεται το χρέος του φυσικού αερίου της Λευκορωσίας προς τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος αναπληρωτής Πρωθυπουργός Arkady Dvorkovich, σημειώνοντας ότι η χώρα του επιμένει στην πλήρη εξόφληση του ποσού από το Μινσκ.
"Συνεχίζουμε τις συνομιλίες με τη Λευκορωσία. Καμία πρόοδος δεν έχει σημειωθεί, τα επιχειρήματα παραμένουν αμετάβλητα», είπε ο Dvorkovich σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
"Κατά τη γνώμη μας, το χρέος της Λευκορωσίας φυσικού αερίου προς τη Ρωσία ανέρχεται σε περίπου 550 εκατομμύρια δολ.
Αυτό είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, και επιμένουμε στην πλήρη εξόφληση των πληρωμών του προηγούμενου έτους σύμφωνα με τον αρχικό τύπο που είχαμε νωρίτερα" είπε στους δημοσιογράφους.
Οπως σημειώνει το TASS, η Ρωσία και η Λευκορωσία βρίσκονται σε συνομιλίες για την τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου προς τη Λευκορωσία εδώ και μήνες.
Τον Νοέμβριο του 2016 η Ρωσία δήλωσε ότι η Λευκορωσία χρωστούσε 281 εκατομμύρια δολ. για το φυσικό αέριο, με το Μινσκ να αρνείται να αναγνωρίσει το συγκεκριμένο ύψος του χρέους. Η Λευκορωσία είχε αρχικά ζητήσει τιμή 73 δολ. ανά 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου αντί των 132 δολ., που θεωρούσε άδικο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης