Ενέργεια

Η Ρωσική Rosatom θα διεκδικήσει την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στη Νότια Αφρική

tags :
Η Ρωσική Rosatom θα διεκδικήσει την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στη Νότια Αφρική
Η Rosatom έχει πουλήσει αρκετούς πυρηνικούς αντιδραστήρες στις αναπτυσσόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας
H Ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom συμμετέχει στο προκαταρκτικό στάδιο συλλογής πληροφοριών σε διαγωνισμό για την κατασκευή έργου πυρηνικής ενέργειας στη Νότια Αφρική, μετέδωσε σήμερα Τρίτη 23/1/2017 το πρακτορείο TASS.
"Συμμετέχουμε στην αίτηση παροχής πληροφοριών, δεν είναι ακόμη μια διαδικασία διαγωνισμού.
Στη συνέχεια, θα υπάρξει μια εφαρμογή προ-προσφορά, και θα ακολουθήσει  η προσφορά,» ανέφερε Ο Διευθύνων Σύμβουλος Alexei Likhachev  της Rosatom.
Η Rosatom είχε θεωρηθεί ο κύριος υποψήφιος για ένα διαγωνισμό για την κατασκευή πυρηνικής μονάδας ισχύος 9,6 γιγαβάτ στη Νότια Αφρική το 2030 αλλά κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας  Necsa εκτίμησε  πέρυσι ότι δεν ήταν πλέον  «πρωτοπόρος".
Η Νότια Αφρική θέλει να εμβαθύνει την πυρηνική τεχνογνωσία της, την εξοικονόμηση δαπανών και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, με τη διασφάλιση ότι επιλέγει μια εταιρεία που είναι πρόθυμη να μοιραστεί την κατασκευή και τη συντήρηση.
Η Rosatom έχει πουλήσει αρκετούς πυρηνικούς αντιδραστήρες  στις αναπτυσσόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, σύμφωνα με το ρωσικό οικονομικό μοντέλο που περιλαμβάνει κατασκευή και λειτουργία του πυρηνικού εργοστασίου και πώληση της  ενέργειας  στον πελάτη του.
Όμως, η κρατική εταιρεία έχει παρεμποδιστεί από τη φήμη της Ρωσίας για τη χρήση της ενεργειακής πολιτικής ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών στόχων.
Η Matshela Koko, επικεφαλής της  Eskom που είναι υπεύθυνη του έργου, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμα υποβάλει προσφορά.
"Η Eskom δεν έχει λάβει μια προσφορά από κανέναν» δήλωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης