Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο Trump υπέγραψε τα διατάγματα για τους αγωγούς Keystone XL και Dakota Access

Ο Trump υπέγραψε τα διατάγματα για τους αγωγούς Keystone XL και Dakota Access
Συνάντηση στο Λευκό Οίκο για απλοποίηση διαδικασιών για τις εταιρείες πετρελαίου
Ο  νέος Πρόεδρος Donald Trump  υπέγραψε σήμερα Τρίτη 24/1/2017 τα διατάγματα για την  κατασκευή των αγωγών Keystone XL και DaKota Access, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας εποχής με λιγότερους περιορισμούς στη βιομηχανία πετρελαίου.
Οι πρώτες ενέργειες του Trump από την ανάληψη των καθηκόντων του, σύμφωνα με το Bloomberg αποτελεί μια σημαντική απόκλιση από την κυβέρνηση Obama, η οποία απέρριψε την πρόταση Keystone TransCanada Corp 's το 2015
Οι περιβαλλοντολόγοι, ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή και τις βλάβες στα ύδατα. Για τη βιομηχανία πετρελαίου, όμως προαναγγέλλει περισσότερη ελευθερία για την επέκταση των υποδομών ς.
«Θα επαναδιαπραγματευτούμε μερικούς από τους όρους»  δήλωσε ο Trump στους δημοσιογράφους σήμερα 24/1/2017 στο Οβάλ Γραφείο καθώς υπέγραφε τα δύο διατάγματα.
Τα σχέδια του Trump θα συζητηθούν σε συνεδρίαση στον Λευκό Οίκο σήμερα.  "Εμείς πάμε για να καταστήσουμε τη διαδικασία πολύ πιο απλή για τις εταιρείες πετρελαίου και για όλους τους άλλους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες."
Η μετοχή της TransCanada αναρριχήθηκε το 2,9% σε 64.36 δολάρια Καναδά  σε 11.24 πμ στη Νέα Υόρκη.



Η Energy Transfer Equity LP και η  Energy Transfer Partners LP, που έχουν αναλάβει το έργο  ενισχύθηκαν  4% και 2,4% , αντίστοιχα.
Πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου o νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ  είχε προχωρήσει στην πώληση του μεριδίου που κατείχε στην Energy Transfer Partners.
Ο Donald Trump κατείχε μετοχές συνολικής αξίας έως και 50.000 δολαρίων στην Energy Transfer Partners, πολύ λιγότερες από μετοχές ύψους 500.000 - 1 εκατ. δολ. που είχε ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Eπίσης ο πρόεδρος Trump είχε επαφές στον Λευκό Οίκο με τα ηγετικά στελέχη των 3 μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών Ford,General Motors και Chrysler.
Eπανέλαβε ότι θα δημιουργήσει όλες τις προυποθέσεις ώστε οι βιομηχανίες να αναπτυχθούν και να επενδύσουν με μέτρα που θα είναι προς άρση κανονιστικών διατάξεων και απλοποίηση των διαδικασιών.
Ο CEO Marc Fields δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος αναμένοντας τα φορολογικά κίνητρα και οι μετοχές και των 3 εταιριών σημείωσαν άνοδο στην Wall.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης