Ενέργεια

Ρότερνταμ: Δημιουργία σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με αέριο

Ρότερνταμ: Δημιουργία σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με αέριο
Συμφωνία  TNO, Stedin, Smartport, Uniper, BP και λιμανιού Ρότερνταμ
Έξι εταιρείες που εδρεύουν στο Ρότερνταμ θα διερευνήσουν  τον τρόπο με τον οποίο η παραγωγή  ηλεκτρικής ενέργειας που μετατρέπεται σε υδρογόνο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή καυσίμων.
Οι TNO, Stedin, Smartport, Uniper, BP  και το λιμάνι του  Ρότερνταμ θα διερευνήσουν την τεχνική και οικονομική σκοπιμότητα ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με αέριο στην περιοχή του λιμανιού του Ρότερνταμ, καθώς και τις αναγκαίες τροποποιήσεις στους κανονισμούς σύμφωνα με  συμφωνία συνεργασίας  που υπέγραψαν για το σκοπό αυτό στις 18 Ιανουαρίου 2017.
Η κατασκευή αιολικών πάρκων στη Βόρεια Θάλασσα σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος της «πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας» θα είναι διαθέσιμη τις επόμενες δεκαετίες και θα εκφορτώνονται μέσω του δικτύου Tennet στο Maasvlakte ανάμεσα σε άλλα μέρη. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρόλυση, αυτή η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να χωρίσει τα μόρια του νερού σε οξυγόνο και υδρογόνο.
Το τελευταίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία τρόπων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο μεταφορών ή να προστεθεί στο δίκτυο του φυσικού αερίου.
Ένα πλεονέκτημα του υδρογόνου είναι ότι μπορεί να αποθηκευτεί πιο εύκολα από την ηλεκτρική ενέργεια, η οποία επιτρέπει αιχμές στην παραγωγή αιολική και ηλιακή ενέργεια για να απορροφηθεί.
Επιπλέον, το υδρογόνο χρησιμοποιείται σε βιομηχανικές διεργασίες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης