Ενέργεια

ΡΑΕ: Τροποποίηση του Κώδικα ∆ιαχείρισης Μη ∆ιασυνδεδεµένων Νησιών

ΡΑΕ: Τροποποίηση του Κώδικα ∆ιαχείρισης Μη ∆ιασυνδεδεµένων Νησιών
To ποσό της εγγύησης που παρέχεται στο πλαίσιο των Συναλλαγών Αγοραπωλησίας Ηλεκτρικής Ενέργειας, καλύπτει τουλάχιστον το εκτιµώµενο ποσό χρέωσης για κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας δύο μηνών.
Η ΡΑΕ με σημερινή της απόφαση προχώρησε σε τροποποίηση του Κώδικα ∆ιαχείρισης Ηλεκτρικών Συστηµάτων Μη ∆ιασυνδεδεµένων Νησιών.
Πιο αναλυτικά, οι αλλαγές έχουν ως εξής:
Α) Τροποποίηση του Κώδικα Μη ∆ιασυνδεδεµένων Νησιών ως ακολούθως :
1) Μετά την παράγραφο 8 του άρθρου 14 προστίθεται νέα παράγραφος 9 ως εξής και οι επόµενες παράγραφοι του άρθρου αναριθµούνται: «9. Συµετέχων που αµφισβητεί τα ποσά των Εγγυήσεων, απευθύνει εγγράφως και εντός προθεσµίας πέντε (5) ηµερών από την κοινοποίηση των Εγγυήσεων σ΄ αυτόν, αιτιολογηµένες αντιρρήσεις στο ∆ιαχειριστή Μ∆Ν, αναγράφοντας µε ακρίβεια τους λόγους των αντιρρήσεων, το ποσό ή και την εκτιµώµενη ποσότητα ενέργειας επί της οποίας έχουν υπολογισθεί οι εγγυήσεις, που αµφισβητεί, καθώς και όλα τα σχετικά δεδοµένα και αποδεικτικά στοιχεία που θεµελιώνουν τις αντιρρήσεις του. Συµµετέχων που δεν αµφισβητείεντός του ως άνω χρονικού διαστήµατος τα ποσά των Εγγυήσεων, θεωρείται ότι συµφωνεί µε αυτά και τα αποδέχεται.
Ο ∆ιαχειριστής Μ∆Ν, εντός δεκαπέντε (15) ηµερών από την υποβολή των αντιρρήσεων του Συµµετέχοντος, αποφαίνεται αιτιολογηµένα επί αυτών, σχετικά µε την αποδοχή ή την απόρριψή τους. Η απόφαση αυτή κοινοποιείται στη ΡΑΕ. Σε περίπτωση που ο ∆ιαχειριστής Μ∆Ν αποδεχτεί τις αντιρρήσεις του Συµµετέχοντος, λαµβάνει υπόψη του τις διαφορές που ενδεχοµένως προκύπτουν, σε επόµενο µήνα επαναϋπολογισµού των Εγγυήσεων, αναφορικά µε το εναποµείναν διάστηµα του εξαµήνου αναφοράς».
2) Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 15, αντικαθίσταται ως εξής:

Στο ύψος της κατανάλωσης δύο μηνών η εγγυητική επιστολή

2). To ποσό της εγγύησης που παρέχεται στο πλαίσιο των Συναλλαγών Αγοραπωλησίας Ηλεκτρικής Ενέργειας, καλύπτει τουλάχιστον το εκτιµώµενο ποσό χρέωσης για κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τον Εκπρόσωπο Φορτίου για τους δυο ηµερολογιακούς µήνες, εντός του εξαµήνου που καλύπτει η εγγύηση, για τους οποίους εκτιµάται το υψηλότερο ως άνω ποσό χρέωσης, πλέον των αντιστοιχούντων Ρυθµιστικών Χρεώσεων (ΕΤΜΕΑΡ, ΧΧ∆, ΥΚΩ Πελατών), για τον υπόψη ΕΦ».
3) Στην παράγραφο 5 του άρθρου 15, η φράση «Για την εκτίµηση αυτή χρησιµοποιείται το τελευταίο εγκεκριµένο από τη ΡΑΕ µοναδιαίο τίµηµα ανταλλάγµατος των ανωτέρω ΥΚΩ .........», αντικαθίσταται από την φράση «Για την εκτίµηση του µοναδιαίου τιµήµατος ανταλλάγµατος των ανωτέρω ΥΚΩ, χρησιµοποιούνται οι προβλέψεις του ∆ιαχειριστή Μ∆Ν για το εν λόγω Σύστηµα Μ∆Ν».
Β) Την τροποποίηση της µεθοδολογίας της Απόφασης 47/2016 µε το περιεχόµενο που περιλαµβάνεται στο συνηµµένο στην παρούσα κείµενο που ακολουθεί, ως αναπόσπαστο µέρος της παρούσας Απόφασης και η οποία εφαρµόζεται κατά το µεταβατικό στάδιο εφαρµογής του Κώδικα Μ∆Ν, έως και την έκδοση του Εγχειριδίου Λειτουργίας της Αγοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης