Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σαουδική Αραβία: Ο OPEC θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 1,2 εκατ βαρέλια την ημέρα

Σαουδική Αραβία: Ο OPEC θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 1,2 εκατ βαρέλια την ημέρα
Η Ρωσία και άλλες 10 χώρες εκτός του Οργανισμού δεσμεύθηκαν να μειώσουν την παραγωγή τους συνολικά κατά 558.000 βαρέλια την ημέρα
Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του OPEC να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 1,2 εκατ βαρέλια την ημέρα, πρωτοβουλία που ακολούθησε και η Ρωσία και άλλες 10 χώρες εκτός του Οργανισμού.     
Τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τις χώρες του OPEC ανακοίνωσε το Σάββατο 21/1 ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Khalid al-Falih, λέγοντας ότι «ο OPEC δείχνει πολύ καλή συμμόρφωση στους στόχους της συμφωνίας για τον περιορισμό της παραγωγής αργού».
Ο Khalid al-Falih συναντήθηκε με άλλους υπουργούς των χωρών του OPEC στη Βιέννη, ενώ οι συνομιλίες συνεχίζονται σήμερα Κυριακή (22/1), με αντικείμενο τη συμμόρφωση των 13 μελών του Οργανισμού στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Νοεμβρίου για μείωση της παραγωγής κατά σχεδόν 4% ή περίπου 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Η Ρωσία και άλλες 10 χώρες εκτός του Οργανισμού δεσμεύθηκαν να μειώσουν την παραγωγή τους συνολικά κατά 558.000 βαρέλια την ημέρα.
Σύμφωνα με αξιωματούχους του OPEC, ο Οργανισμός και άλλοι παραγωγοί έχουν ήδη κόψει 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα από την παγκόσμια αγορά – ήτοι πάνω από το 80% του στόχου.
Οι αξιωματούχοι σημειώνουν, πάντως, ότι οι εκτιμήσεις αυτές είναι προκαταρκτικές και τα τελικά μεγέθη στο τέλος του μήνα ενδεχομένως να είναι διαφορετικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης