Ενέργεια

Α.Τσίπρας:"Η χώρα μπορεί να αναδειχθεί σε κύριο ενεργειακό "παίκτη" στην νοτιοανατολική Μεσόγειο"

Α.Τσίπρας:
Στόχος η ολοκλήρωση μέχρι την ερχόμενη άνοιξη των στρατηγικών έργων υποδομών στα δίκτυα και τις μεταφορές
"Η ολοκλήρωση μέχρι την ερχόμενη άνοιξη των στρατηγικών έργων υποδομών στα δίκτυα και τις μεταφορές θα επιτρέψουν στην χώρα να καταστεί κύριος ενεργειακός παίκτης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του στην ετήσια έκδοση του Economist "Ο Κόσμος το 2017", που κυκλοφόρησε στα ελληνικά η εφημερίδα Αγορά,  υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα παράγοντας σταθερότητας, συνεργασίας και ανάπτυξης το 2017».
Για την ελληνική οικονομία, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι η χώρα βρίσκεται στο μέσο μιας σταθερής πορείας ανάκαμψης και υπέρβασης της οικονομικής κρίσης, με υπερκάλυψη - για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2016 και με αναμενόμενα ανάλογα αποτελέσματα τα επόμενα δύο έτη - των συμφωνηθέντων με τους πιστωτές δημοσιονομικών στόχων.
Κατά τον ίδιο, το 2017 «θα είναι έτος ανάπτυξης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προσδιορίζει το ύψος της στο 2,7% και το 2018 στο 3,1%».
Όπως σημειώνει, «έχουν τεθεί οι βάσεις για την ριζική μεταστροφή του οικονομικού προσανατολισμού της χώρας, από ένα κρατικοδίαιτο μοντέλο σε τομείς χαμηλής προστιθέμενης αξίας, σε ένα σύγχρονο εξωστρεφές παραγωγικό πρότυπο που δίνει έμφαση στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την καινοτομία», ενώ «διαρκής στόχος μας είναι η ανάπτυξη να μεταφραστεί σε θέσεις απασχόλησης και η ευημερία να αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι έχουν βιώσει τις συνέπειες της κρίσης».
Επιπλέον, επισημαίνει ότι το 2016 κλείνει με αύξηση 3,3% των επενδύσεων -με το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο αυτές να έχουν άνοδο άνω του 10%- ενώ το 2017 αναμένεται να αυξηθούν κατά 9,1%, αλλά και πως αν και η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, εντούτοις «έχει μειωθεί σχεδόν κατά 4% επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης