Ενέργεια

Ποιές αλλαγές θα φέρει η προεδρία του Donald Trump σε ενέργεια και φυσικό αέριο

Ποιές αλλαγές θα φέρει η προεδρία του Donald Trump σε ενέργεια και φυσικό αέριο
Σημαντικές αλλαγές στις βασικές ομοσπονδιακές ρυθμιστικές υπηρεσίες τις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης Trump προμηνύουν οι αλλαγές στην ενεργειακή πολιτική και τις αγορές το 2017
O  Donald Trump ανέλαβε τα  καθήκοντα του νέου Προέδρου των ΗΠΑ και , οι τομείς ενέργειας και φυσικού αερίου περιμένουν αλλαγές στην κατεύθυνση της πολιτικής και τη ρυθμιστική εποπτεία.
Οι παίκτες της αγοράς και της βιομηχανίας εξακολουθούν να εστιάζουν στη νέα διοίκηση, με τις εκτελεστικές πράξεις που αναμένονται σήμερα Παρασκευή 20/1/2017 .
Με τον  νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Trump στο Λευκό Οίκο, η αβεβαιότητα παραμένει καθώς οι τομείς που της  ενέργειας περιμένουν  τα εκτελεστικά διατάγματα και τις  νέες υποψηφιότητες για τους ρυθμιστικούς οργανισμούς αναφέρεται σε ανάλυση του Platts.
Πηγές αναμένουν ότι ο  Trump μπορεί να  παγώσει τους νέους κανονισμούς μέσω της εκτελεστικής δράσης, ίσως ήδη από τη Δευτέρα.
Σημαντικές αλλαγές στις βασικές ομοσπονδιακές ρυθμιστικές υπηρεσίες στις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης Trump προμηνύουν οι αλλαγές στην ενεργειακή πολιτική και τις αγορές το 2017.
Στο Commodity Futures Trading Επιτροπής, ο Πρόεδρος Massad παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε σε μια επιτροπή  που αποφασίζει με επικεφαλής τον  Ρεπουμπλικανικό Chris Giancarlo.
Ο Giancarlo δήλωσε  ότι θα θέσει ως προτεραιότητα την παροχή επιλογής στους καταναλωτές για την εκτέλεση εμπορικών ανταλλαγών, να καθορίσει τα δεδομένα του καθεστώτος ανταλλαγής  που έχει αποτύχει να φέρει την προβλεπόμενη διαφάνεια στις αγορές αναφοράς, και να αλλάξει το τρόπο προσέγγισης της Επιτροπής για τη διασυνοριακή εναρμόνιση.
Θα υπάρξουν νέα πρόσωπα στην Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας, καθώς, αποτελείται σήμερα από τρεις Επιτρόπους, όλοι οι δημοκρατικοί.
Η πενταμελής Επιτροπή αναμένεται να υποδεχθεί τουλάχιστον δύο νέα μέλη  Ρεπουμπλικάνους ένας από τους οποίους θα πάρει τη θέση του προέδρου. Αλλά αυτό θα μπορούσε να πάρει μήνες, δεδομένου του χρόνου που απαιτείται για τους ελέγχους της Γερουσίας πριν δώσει την  επιβεβαίωση. Οι νέοι επίτροποι αναμένεται  να θέσουν στο μικροσκόπιο τις  αγορές ενέργειας και ίσως του φυσικού αερίου  καθώς και τον αριθμό των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτές.
Η εποχή Trump αναμένεται να κλείσει μια περίοδο ταχείας αύξησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και οδηγείται, τουλάχιστον εν μέρει, σε ομοσπονδιακές παρέμβασεις στην αγορά.
Στο επίκεντρο της ατζέντας  το σχέδιο Obama  "Clean Power Plan", το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ξεκάθαρα στο στόχαστρο των πρώτων δράσεων του Trump ως πρόεδρου, καθώς ο «συνήγορος» των ορυκτών καυσίμων Scott Pruitt αναλαμβάνει το τιμόνι της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Φυσικό αέριο

Η άφιξη της διοίκησης Trump έρχεται σε μια σημαντική καμπή στην αγορά φυσικού αερίου των ΗΠΑ. Η αγορά βαδίζει προς την παγκοσμιοποίηση, με την αύξηση των εξαγωγών μέσω  αγωγού προς το Μεξικό και την αύξηση των φορτίων ΥΦΑ σε πολλαπλούς προορισμούς.
Δεν είναι σαφές αν η νέα διοίκηση θα κάνει κάποια  προσπάθεια να επιβραδύνει την πορεία, αλλά είναι απίθανο να αλλάξει σημαντικά την τάση αυτή.
Αυτές οι περιοχές με  αύξησης της ζήτησης - σε μια εποχή που στις ΗΠΑ η παραγωγή φυσικού αερίου μειώθηκε το 2016 σε 72,2 Bcf / δ από 72,5 Bcf / d το 2015, για πρώτη φορά από  τότε που το Platts Analytics άρχισε να παρακολουθεί την παραγωγή το 2005 - σημείο προς αυστηρότερους όρους αγοράς 2017.
Οι τιμές του φυσικού αερίου στο σημείο αναφοράς Henry Hub στη Λουιζιάνα για το 2017 αναμένεται να φτάσουν εκείνες του 2016 κατά περισσότερο από $ 1 / MMBtu, σύμφωνα με την Platts Analytics' Bentek Energy, και κατά μέσο όρο περίπου $ 3.60 / MMBtu.
Η πρόγνωση είναι σήμερα ελαφρώς πάνω  για  το futures NYMEX του 2017, η οποία στο Henry Hub έχει  κατά μέσο όρο περίπου $ 3.42 / MMBtu, μέχρι 94 σεντς από το μέσο όρο Henry Hub τιμή spot του $ 2.48 2016 / MMBtu.
Η παραγωγή  ξηρού αερίου των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί σε 74,7 Bcf / d το 2017, μέχρι 2,5 Bcf / d από το 2016, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του  Platts Analytics.
Οι εξαγωγές θα φθάσουν τα 6,7 Bcf / d το 2017από  2,45 Bcf / d από το 2016,.
Η νέα διοίκηση είναι απίθανο να έχει μια βραχυπρόθεσμη επίδραση σε αυτές τις ευρύτερες τάσεις της αγοράς.

www.worlgenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης