Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΥΠΕΝ: Διασφαλίσθηκε ο δημόσιος έλεγχος του ΑΔΜΗΕ

ΥΠΕΝ: Διασφαλίσθηκε ο δημόσιος έλεγχος του ΑΔΜΗΕ
Με την παραμονή του 51% του ΑΔΜΗΕ στο Ελληνικό Δημόσιο διασφαλίζεται ο δημόσιος έλεγχος στη διαχείριση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΝ
Η διασφάλιση του δημόσιου ελέγχου στη διαχείριση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας ήταν ο κεντρικός στόχος της κυβέρνησης ο οποίος επετεύχθη μέσω της συμφωνίας που έγινε με τις τράπεζες προκειμένου να εγκριθεί από την γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ  ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ.
Αυτό τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου που εκδόθηκε μετά την γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ και η οποία αναφέρει τα εξής:
"Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, (17/1/2017) όπως είχε προγραμματιστεί, η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ και ενέκρινε τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ.
Προηγήθηκαν συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο των οποίων αποσαφηνίστηκαν, πλήρως και για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, οι τεχνικές και νομικές παράμετροι του σχεδίου.
Η κυβέρνηση προχωρά με αποφασιστικότητα και εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος, στην υλοποίηση της υφιστάμενης νομοθετικής ρύθμισης.
Με την παραμονή του 51% του ΑΔΜΗΕ στο Ελληνικό Δημόσιο διασφαλίζεται ο δημόσιος έλεγχος στη διαχείριση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, σε αντίθεση με σχεδιασμούς του παρελθόντος και πάντοτε στο πλαίσιο της κοινοτικής νομοθεσίας".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης