Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Saudi Aramco: Χρειάζονται επενδύσεις 25 τρις. δολ. στην παραγωγή πετρελαίου τα επόμενα 25 χρόνια

Saudi Aramco: Χρειάζονται επενδύσεις 25 τρις. δολ. στην παραγωγή πετρελαίου τα επόμενα 25 χρόνια
Θα χρειαστούν δεκαετίες οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  για την αντικαταστήσουν τους πετρελαϊκούς πόρους δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco
Η ζήτηση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα συνεχίσει να αυξάνεται για τις επόμενες δεκαετίες, καθώς η μείωση των επενδύσεων κεφαλαίου για τη βιομηχανία θα προκαλέσει άνοδο των τιμών και θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco .
Μιλώντας την Τρίτη 17/1/2017 στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο Amin Nasser δήλωσε σε πάνελ της  Wall Street Journal πως25 τρισεκατομμύρια δολάρια  θα πρέπει να επενδυθούν  τα επόμενα  25 χρόνια στους τομείς παραγωγής  πετρελαίου για  να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση.
Παράλληλα  πρόσθεσε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα κερδίσουν μερίδιο αγοράς σε μακροπρόθεσμη βάση, αλλά δεν θα έχουν δεσπόζουσα θέση.
"Θα χρειαστούν δεκαετίες οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  για την αντικαταστήσουν τους πετρελαϊκούς πόρους. Λοιπόν, τι κάνουμε στην Saudi Aramco, χτίζουμε την ικανότητά μας στο πετρέλαιο», είπε.
Η Σαουδική Αραβία, επεσήμανε, είχε την ικανότητα να παράγει  12,5 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα  και συνεχίζει να αξιοποιήσει αυτή την ιδιότητα, ενώ προχωρεί και σε επέκταση του χαρτοφυλακίου φυσικού αερίου.
"Εμείς θα προχωρήσουμε σε διπλασιασμό του φυσικού αερίου μας κατά την επόμενη δεκαετία», ανέφερε στην ομιλία του. "[Αυτό] θα μας δώσει τη δυνατότητα  διοχετεύσουμε περισσότερο αργό [πετρελαίου] στην αγορά», πρόσθεσε.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν δει μια δραματική πτώση από τα μέσα του 2014, λόγω υπερπροσφοράς του κλάδου, με τους αναλυτές να σημειώνουν επίσης, μια πτώση της ζήτησης. Η Saudi Aramco υπογράμμισε σχεδιάζει να διαφοροποιήσει την παραγωγή της .
Ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco επανέλαβε ότι υπήρχε ακόμη υγιή ζήτηση, , ακόμη και με μακροπρόθεσμες προβλέψεις που εκτείνονται πέρα από το 2060 και πρόσθεσε  ότι το πετρέλαιο "θα είναι μαζί μας για δεκαετίες."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης