Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στην Αθήνα την Πέμπτη (19/1) ο Επίτροπος για το Κλίμα και την Ενέργεια Miguel Arias Canete

Στην Αθήνα την Πέμπτη (19/1) ο Επίτροπος για το Κλίμα και την Ενέργεια Miguel Arias Canete
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσίας, καθώς και με φορείς της ενέργειας.
Ο Επίτροπος για τη Δράση για το Κλίμα και την Ενέργεια Miguel Arias Cañete πρόκειται να επισκεφθεί στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2017 την Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, καθώς και με εκπροσώπους φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας.
Συγκεκριμένα, μετά την άφιξή του την Πέμπτη ο κ. Cañete θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο πλαίσιο του προγράμματός του θα έχει συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη στο υπουργείο, ενώ στις 12:15 το μεσημέρι ο Επίτροπος και ο υπουργός θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου.
Το απόγευμα της Πέμπτης ο κ. Cañete θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας και αμέσως μετά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.
Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου θα απευθύνει ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων και συγκεκριμένα στην Ολομέλεια των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Προστασίας του Περιβάλλοντος, ενώ αμέσως μετά θα αναχωρήσει από την Αθήνα.
Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου Cañete, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης δήλωσε:
«Ο τομέας της ενέργειας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της χώρας λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης, που την αναδεικνύει σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο, και του πλούτου που διαθέτει – τόσο σε συμβατικές όσο και σε εναλλακτικές, "πράσινες" μορφές ενέργειας.
Στην πρώτη του επίσκεψη στην χώρα μας, ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Κανιέτε θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία στο ανώτερο επίπεδο αλλά και με φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος - τομείς που, επιπλέον, μπορούν να φέρουν σημαντικές επενδύσεις με βάθος χρόνου και αποδόσεων.
Στόχος όλων μας είναι η ελληνική οικονομία να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική μέσα από φθηνή, προσβάσιμη και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης