Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο χιονιάς απογείωσε τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε Γαλλία, Βέλγιο και Γερμανία

Ο χιονιάς απογείωσε τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε Γαλλία, Βέλγιο και Γερμανία
Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 έφθασαν οι τιμές - Στη Γαλλία η ζήτησης αιχμής στην ηλεκτρική ενέργεια προβλέπεται να αυξηθεί κατά 17%
Οι ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα της δεκαετίας καθώς το ισχυρό ψύχος εκτόξευσε την ζήτηση.
Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε Γερμανία και Βέλγιο,με παράδοση την επόμενη μέρα, αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008, ενώ στη Γαλλία αυξήθηκε σε έξι εβδομάδων υψηλό.
Οι θερμοκρασίες στη βορειοδυτική Ευρώπη αναμένεται να μειωθούνως και 4 βαθμούς Κελσίου (9 Φαρενάιτ) κάτω από το μέσο όρο 30 ετών αυτή την εβδομάδα.
Το κρύο στη Γαλλία έχει ωθήσει σε μέγιστο επίπεδο την ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, έως και 17% πάνω  και συμπίπτει με τη χαμηλή διαθεσιμότητα υδροηλεκτρικής ενέργειας μετά το ξηρότερο Δεκέμβριο από το 1959, ενώ την κατάσταση επέτειναν οι διακοπές στον πυρηνικό αντιδραστήρα.
Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν και στην Ελβετία.
"Δεν είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το είδος κρύου, γιατί είχαμε αρκετά ήπιους χειμώνες πριν», δήλωσε ο Elchin Mammadov, αναλυτής στο Bloomberg Intelligence στο Λονδίνο.
"Αυτό το χειμώνα, νομίζω ότι μπορούμε να δούμε σίγουρα αρκετά μεγάλη μεταβλητότητα, ειδικά αν κάτι δεν πάει καλά», όπως μια διακοπή του αντιδραστήρα.
Το κόστος της ενέργειας στη Γερμανία  ανήλθε σε 90,50 ευρώ  ( 95,84 δολ.) ανά μεγαβατώρα, το υψηλότερο από το Νοέμβριο του 2008 για τις τιμές.
Στο Βέλγιο οι τιμές αυξήθηκαν  στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2008, σε 110 ευρώ ανά μεγαβατώρα
Στην Γερμανία η αιολική ενέργεια βυθίζεται.
Η παραγωγή αναμένεται κατά μέσο όρο σε 3,9 γιγαβάτ ανά ημέρα για τις επόμενες επτά ημέρες σε σύγκριση με ημερήσιο μέσο όρο των 15 γιγαβάτ.
Η αιολική ενέργεια ήταν πάνω από 10 γιγαβάτ κάτω από τις προβλέψεις την Δευτέρα το πρωί
 Ένα γιγαβάτ είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει 2 εκατομμύρια ευρωπαϊκά νοικοκυριά.

«Η κατάσταση παραμένει τεταμένη γι 'αυτή την εβδομάδα με χαμηλή παραγωγή αιολικής ενέργειας», δήλωσε ο Ρικάρντο Klimaschka, trader ενέργειας στο Energieunion GmbH στο Schwerin, της Γερμανίας. "Αλλά θα μπορούσε να αλλάξει στην επόμενη εβδομάδα με θερμό καιρό και άνεμο."


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης