Ενέργεια

Έρχεται μείωση της τιμής φυσικού αερίου για οικιακούς πελάτες και μικρές επιχειρήσεις

Έρχεται μείωση της τιμής φυσικού αερίου για οικιακούς πελάτες και μικρές επιχειρήσεις
Η μείωση είναι συνέπεια των μειωμένων διευθνων τιμών του πετρελαίου κατά τους προηγούμενους μήνες
Σε μείωση της τιμής του φυσικού αερίου για τους μη επιλέγοντες πελάτες των Εταιριών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ Αττικής, Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας) προχωρά η ΔΕΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση αναμένεται το προσεχές διάστημα να προβεί σε μειώσεις στην τιμή πώλησης του φυσικού αερίου προς τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις, εξέλιξη που είναι απόρροια των μειωμένων διεθνών τιμών του πετρελαίου το προηγούμενο διάστημα.
Σημειώνεται πως οι τιμές του φυσικού αερίου διαμορφώνονται με βάση τις τιμές του πετρελαίου, αλλά με χρονική υστέρηση από αυτές.
Έτσι, η πτώση των τιμών του πετρελαίου που καταγράφηκαν το προηγούμενο εξάμηνο αναμένεται να αποτυπωθούν και στις τιμές του φυσικού αερίου το επόμενο χρονικό διάστημα.,
Στη χώρα μας η τιμή του φυσικού αερίου για τον μήνα Δεκέμβριου του 2016 είχε διαμορφωθεί για τους οικιακους πελάτες στο 0,05492 ευρώ η κιλοβατώρα (0,05365 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις), ελαφρά αυξημένη με σχέση με τον Νοέμβριο που ήταν 0,05352 ευρώ (0,05242 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις) ανά κιλοβατώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης