Ενέργεια

Συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Αλόννησο, Σκόπελο και Λέσβο

Συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Αλόννησο, Σκόπελο και Λέσβο
Τόσο η Αλόννησος, όσο και η Σκόπελος, που παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχουν και νερό, αφού δεν λειτουργούν οι μονάδες αφαλάτωσης
Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι στα δύο νησιά των Σποράδων, την Αλόννησο και τη Σκόπελο, αφού συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης μετά τις μεγάλες ζημιές που υπέστη υποσταθμός της ΔΕΗ στην περιοχή της Γλώσσας, κατά τη διάρκεια σφοδρής χιονοθύελλας που έπληξε την περιοχή.
Το χιόνι στην Αλόννησο έχει ξεπεράσει και τα 2,5 μέτρα σε πολλές περιοχές που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένες, παρά τις προσπάθειες των εκχιονιστικών να φθάσουν ως εκεί.
Στη Σκόπελο μετά την νέα πρωτοφανούς έντασης χθεσινή χιονοθύελλα οι δρόμοι έκλεισαν και πάλι από το χιόνι και είναι αδύνατη η οδική επικοινωνία μεταξύ Χώρας και Γλώσσας.
Στην Χώρα Σκοπέλου το χιόνι μέσα στα στενά σοκάκια έχει σκεπάσει τα πάντα και σε πολλά μέρη ξεπερνά και το ένα μέτρο.
Τόσο η Αλόννησος, όσο και η Σκόπελος, που παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχουν και νερό, αφού δεν λειτουργούν οι μονάδες αφαλάτωσης και έχουν σπάσει ή παγώσει τα δίκτυα ύδρευσης.
Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα ορεινά χωριά της Λέσβου, τα οποία εκτός από τον αποκλεισμό λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού, αντιμετωπίζουν συνεχόμενες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, λόγω βλαβών σε μονάδες παραγωγής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης