Ενέργεια

Στις 17 Ιανουαρίου η οριστικοποίηση των όρων του προγράμματος μείωσης του προσωπικού της ΔΕΗ

Στις 17 Ιανουαρίου η οριστικοποίηση των όρων του προγράμματος μείωσης του προσωπικού της ΔΕΗ
Ο Μανόλης Παναγιωτάκης ενημέρωσε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη συνεδρίαση.
Στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Ιανουαρίου αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις όσον αφορά το σχέδιο που έχει εκπονηθεί για τη μείωση του προσωπικού κατά περίπου 200 άτομα εντός του 2017. 
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης, ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τόσο για το σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι υπηρεσίες της ΔΕΗ όσο και για τις συζητήσεις που έχει κάνει ο ίδιος για το θέμα με την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. 
Στόχος, είναι η έναρξη εφαρμογής του προγράμματος που θα έχει τη μορφή συναινετικής αποχώρησης για συνταξιοδότηση, αλλά με την παροχή της προβλεπόμενης αποζημίωσης των 15.000 ευρώ να γίνει τον Μάρτιο του 2017. 
Μέχρι τη συνεδρίαση της 17ης Ιανουαρίου θα αναζητηθεί νομική φόρμουλα προκειμένου να εφαρμοστεί το σχέδιο με την προαναφερόμενη μορφή και να μην ενεργοποιηθούν οι διατάξεις περί ομαδικών απολύσεων, ενώ θα εξεταστεί και το κατά πόσο είναι εφικτό να ικανοποιηθεί το αίτημα της ΓΕΝΟΠ για μικρή αύξηση της αποζημίωσης. 
Σύμφωνα με υπολογισμούς της ΓΕΝΟΠ, ένα πρόγραμμα αποχωρήσεων, θα συνέφερε πολύ περισσότερο τη ΔΕΗ αφού τα χρήματα που θα δώσει ως αποζημίωση στους αποχωρούντες είναι λιγότερα από όσα θα χρειαστεί να δώσει εάν εφαρμόσει το νόμο περί ομαδικών απολύσεων που σημαίνει ότι κάθε μήνα θα αποχωρούν περίπου 30 άτομα, ο στόχος των 200 θα επιτευχθεί έως το τέλος του 2017 και στο μεσοδιάστημα η ΔΕΗ θα καταβάλει τη μισθοδοσία. 
Το θέμα έχει τεθεί από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ και σε πολιτικό επίπεδο και έχει ενημερωθεί σχετικά ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης