Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Φυσικό Αέριο: Σε χαμηλό έξι ετών έχει υποχωρήσει η τιμή για τους καταναλωτές

Φυσικό Αέριο: Σε χαμηλό έξι ετών έχει υποχωρήσει η τιμή για τους καταναλωτές
Από χαμηλό σε νέο χαμηλό κινείται η λιανική τιμή του φυσικού αερίου στη χώρα μας, προσφέροντας μεγάλα πλεονεκτήματα στους καταναλωτές και ουσιαστικά μία σημαντική έμμεση ενίσχυση στο εισόδημα τους, καθώς καταναλώνουν λιγότερα χρήματα για να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής, η τιμή πλέον έχει διαμορφωθεί στα 4,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα.
Με αυτή την τιμή και να συνυπολογίζουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ, η εξοικονόμηση δαπανών σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης προσεγγίζει το 45%.
Εκτός από τις χαμηλές τιμές, όσοι καταναλωτές δεν έχουν συνδεθεί ακόμα και κατοικούν σε περιοχές απ' όπου περνούν τα δίκτυα ΦΑ, έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν μεγάλο τμήμα του σχετικού κόστους μέσω των διαθέσιμων εκπτωτικών πακέτων.
Επίσης, αν θέλουν να μετατρέψουν την εσωτερική εγκατάσταση θέρμανσης από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο, προσφέρεται άτοκη χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής.

Εκπτωτικά πακέτα και προσφορές σύνδεσης

Συγκεκριμένα, η ΕΠΑ Αττικής προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση στα νοικοκυριά για τη μετατροπή της εσωτερικής τους εγκατάστασης για κεντρική ή αυτόνομη σύνδεση, ανεξαρτήτως ισχύος. Το ποσό χρηματοδότησης φθάνει μέχρι τα 12.300 ευρώ για κεντρικές θερμάνσεις, ενώ η περίοδος αποπληρωμής είναι 2 ή 3 έτη ανάλογα την περίπτωση.
Η προσφορά ισχύει για υπογραφή σύμβασης σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.
Επιπλέον, για όσους υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου μέχρι και τις 18 Νοεμβρίου ισχύουν εκπτώσεις από 50% έως και 100% στο κόστος σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης