Ενέργεια

Ιαπωνία: H JERA εισήγαγε το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ

tags :
Ιαπωνία: H JERA εισήγαγε το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ
Το πρώτο φορτίο που μετέφερε το σκάφος Oak Spirit  έφτασε στο τερματικό LNG Joetsu Chubu Electric, στη θάλασσα της Ιαπωνίας σήμερα Παρασκευή 6/1/2017
Την εισαγωγή για πρώτη φορά, υγροποιημένου φορτίου φυσικού αερίου στην Ιαπωνία από τις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε την Παρασκευή 6/1/2017 η ιαπωνική εταιρεία JERA Co στα πλαίσια των προσπαθειών για διαφοροποίηση του εφοδιασμού.
Αυτό σηματοδοτεί επίσης την πρώτη εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που παράγεται συνεχόμενα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι τώρα η Ιαπωνία είχε εισαγάγει υγροποιημένο φυσικό αέριο μόνο από την Αλάσκα.
Η JERA Co κοινοπραξία μεταξύ της Tokyo Electric Power και της Chubu Electric Power, ανακοίνωσε ότι το σκάφος Oak Spirit, το οποίο πέρασε από τη διώρυγα του Παναμά, έφτασε στο τερματικό LNG Joetsu Chubu Electric, στη θάλασσα της Ιαπωνίας την Παρασκευή 6/1/2017.
Η JERA Co είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας στον κόσμο του υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Η εταιρεία που εδρεύει στο Τόκιο αγόρασε το LNG από  την Cheniere Marketing International LLP.
Το φορτίο 70.000 τόνων παρήχθη στο Sabine Pass LNG Terminal στη Λουϊζιάνα και φορτώθηκε στις 7η Δεκεμβρίου 2016.
Η εισαγωγή είναι μέρος μιας βραχυπρόθεσμης σύμβασης μεταξύ των δύο επιχειρήσεων σύμφωνα με τις οποίες η Jerà θα παραλάβει 700.000 τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ έως τον Ιανουάριο του 2018, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Jerà.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης