Ενέργεια

Η EFG Hermes εξαγόρασε χαρτοφυλάκιο ηλιακής ενέργειας στη Βρετανία

Η EFG Hermes εξαγόρασε χαρτοφυλάκιο ηλιακής ενέργειας στη Βρετανία
Η εξαγορά θα καταστήσει την Vortex μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς ηλιακής ενέργειας στη Βρετανία
H ανανεώσιμη ενεργειακή πλατφόρμα Vortex της EFG Hermes συμφώνησε  να εξαγοράσει από την Sun Edison's Terraforma το χαρτοφυλάκιο ηλιακής ενέργειας  στη Βρετανία έναντι 470 εκατομμύρια λιρών (580 εκατομμύρια δολάρια).
Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 24 ηλιακά πάρκα, δυναμικότητας 365 μεγαβάτ (MW) και μια εκτιμώμενη διάρκεια ζωής γύρω από τρεις δεκαετίες, ανακοίνωσε την Παρασκευή 6/1/2017 η EFG.
Η εξαγορά θα καταστήσει την Vortex μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς ηλιακής ενέργειας στη Βρετανία.
Η τιμή περιλαμβάνει περίπου 300 εκατομμύρια λίρες χρέους, το οποίο η Vortex ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναχρηματοδοτήσει πριν από την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Η εταιρεία κοινής ωφελείας της Μαλαισίας Tenaga Nasional Berhad (TNB) θα χρηματοδοτήσει το μισό του τιμήματος της συναλλαγής με ίδια κεφάλαια ύψους 170 εκατομμυρίων λιρών.
Το υπόλοιπο 50 % θα αναληφθεί από την EFG Hermes, που σχεδιάζει για τελικά κατέχουν το 5 τοις εκατό του μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με τις προηγούμενες συναλλαγές που πραγματοποιούνται από Vortex.
Η μητρική εταιρεία της Terraforma, η Sun Edison, τέθηκε σε καθεστώς  προστασίας πτώχευσης, τον Απρίλιο μετά από ένα μπαράζ εξαγορών που τροφοδότησαν το χρέος της το οποίο αποδείχθηκε μη βιώσιμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης