Ενέργεια

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε 770 πόλεις της Βουλγαρίας – Εκτός λειτουργίας ο αντιδραστήρας ατομικής ενέργειας στη Ρουμανία

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε 770 πόλεις της Βουλγαρίας – Εκτός λειτουργίας ο αντιδραστήρας ατομικής ενέργειας στη Ρουμανία
Οι δύο αντιδραστήρες της Nuclearelectrica στη Ρουμανία προμηθεύουν με περίπου το ένα πέμπτο της ηλεκτροδότησης της χώρας
Διακοπή της ηλεκτροδότησης σε 770 πόλεις προκάλεσαν οι χιονοθύελλες που σημειώθηκαν στη Βουλγαρία, ενώ η εταιρεία παραγωγής ατομικής ενέργειας Nuclearelectrica στη Ρουμανία έκλεισε τον αντιδραστήρα Νο 1.
Οι χιονοθύελλες, σύμφωνα με το ΑΠΕ, προκάλεσαν μπλακάουτ σε περισσότερες από 770 πόλεις της Βουλγαρίας, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ έκλεισαν και τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Τρακίγια στα νοτιοανατολικά, καθώς και ο αυτοκινητόδρομος A-2 που συνδέει την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, με το λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, την Κωνστάντζα.
Η κρατική εταιρεία Nuclearelectrica ανακοίνωσε ότι έθεσε εκτός του εθνικού δικτύου ενέργειας τον αντιδραστήρα της Νο 1 των 706 μεγαβάτ, που βρίσκεται στον Δούναβη.
Οι δύο αντιδραστήρες της εταιρείας προμηθεύουν με περίπου το ένα πέμπτο της ηλεκτροδότησής της την Ρουμανία.
Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας έκλεισε για τουλάχιστον οκτώ ώρες το αεροδρόμιο της Βάρνας στη βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας και σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε δεκάδες πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να πέσει στους 25 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν στην κεντρική Ρουμανία και στους μείον 20 στη Βουλγαρία.
Οι αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς το ύψος του χιονιού σε τμήματα και των δύο χωρών έχει φθάσει τα 60 εκατοστά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης