Ενέργεια

Αντιπρόεδρος Exxon: Δουλειά των κυβερνήσεων η επίλυση διαφορών - Βίντεο

Αντιπρόεδρος Exxon: Δουλειά των κυβερνήσεων η επίλυση διαφορών - Βίντεο

Ερωτηθείς ο Neil Chapman για την στάση της Τουρκίας, απάντησε πως αυτά είναι ζητήματα που αφορούν τις Κυβερνήσεις και όχι τις εταιρείες

Εποικοδομητική χαρακτήρισε την συνάντηση που είχε στο Προεδρικό σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Ενέργειας ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της εταιρείας Exxon Mobil, Neil Chapman.

Ο ίδιος μίλησε για τις προοπτικές ανακάλυψης κοιτάσματος στην Κυπριακή ΑΟΖ ενώ ερωτηθείς για την στάση της Τουρκίας, απάντησε πως αυτά είναι ζητήματα που αφορούν τις Κυβερνήσεις και όχι τις εταιρείες, αναφέρει το sigmalive.com

Συγκεκριμένα είπε «Είμαστε μια εμπορική οντότητα και η δουλειά μας είναι να εκμεταλλευόμαστε τους φυσικούς πόρους εκ μέρους των Κυβερνήσεων. Τα οποιαδήποτε κυβερνητικά ζητήματα και διαφορές σε ζητήματα οριοθέτησης είναι δουλειά των Κυβερνήσεων να τα συζητούν και να τα επιλύουν. Όχι της Exxon Mobil.».

Μεταξύ άλλων είπε πως υπάρχουν λεπτομερείς πληροφορίες για άλλα οικόπεδα όπως το 7, ενώ υπογράμμισε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει ανάγκη για υδρογονάνθρακες από πολλά μέρη. Αυτό που είναι  σημαντικό είναι πως το φυσικό αέριο υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες παγκοσμίως είναι εμπορικά επικερδές  και ανταγωνιστικό στην παγκόσμια αγορά.»

Συγκεκριμένα για την γεώτρηση στο οικόπεδο 10 είπε «Είμαστε αισιόδοξοι  αλλά όχι για συγκεκριμένες ποσότητες. Με το που ανακαληφθεί κοίτασμα πρέπει να είναι  εμπορικά ανταγωνιστικό. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να κατανοήσει ο κόσμος ότι το χρονοδιάγραμμα εκμετάλλευσης   έχει μεγάλη  διάρκεια. Αν βρεθεί κοίτασμα στο 10 θα πρέπει να αξιολογηθεί κατά πόσο είναι εμπορικά βιώσιμο  και έπειτα μπορεί να πάρει μέχρι και 7 χρόνια για να πάει στις αγορές.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης είπε πως βασικό αντικείμενο συζήτησης ήταν η γεώτρηση στο τεμάχιο που θα αρχίσει το 4ο τρίμηνο του 2018 και πως βλέπει η εταιρεία τις εξελίξεις των υδρογονανθράκων σε διεθνές επίπεδο και τις προοπτικές να καταστεί η Κύπρος εναλλακτική πηγή τροφοδοσίας  για την Ε.Ε. Μεταξύ άλλων είπε πως ο ΠτΔ ενημερώθηκε για τις προετοιμασίες για την γεώτρηση στο τεμάχιο 10 το επόμενο διάστημα.

 

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης