Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τουρκία: Καμία γεώτρηση χωρίς εμάς στο Οικόπεδο 7 της ΑΟΖ - Πρόκληση Ερντογάν για Αιγαίο και Κύπρο

Τουρκία: Καμία γεώτρηση χωρίς εμάς στο Οικόπεδο 7 της ΑΟΖ - Πρόκληση Ερντογάν για Αιγαίο και Κύπρο

Επανέρχεται ο Ερντογάν: Κανένα βήμα χωρίς εμάς σε Αιγαίο και Κύπρο

Σκηνικό έντασης δημιουργεί εκ νέου η Τουρκία απειλώντας ανοιχτά για τις προγραμματισμένες έρευνες στο Οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ειδικότερα επιθετική ανακοίνωση έγινε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την αδειοδότηση από την Κυπριακή Δημοκρατία της έρευνας για υδρογονάνθρακες στη θαλάσσια περιοχή που είναι γνωστή ως Οικόπεδο 7.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «οι Ελληνοκύπριοι αγνοούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και πως η έρευνα για υδρογονάνθρακες «παραβιάζει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται μέσα στα εξωτερικά σύνορα της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο».
Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται πως η Τουρκία θα λάβει «όλα τα μέτρα για να μην προχωρήσουν οι γεωτρήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή» και κάλεσε τις ενδιαφερόμενες εταιρίες να μην υποβάλλουν προσφορά. 
Μάλιστα το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως σύντομα η Τουρκία θα προχωρήσει σε δικές της γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.
Κανένα βήμα δεν μπορεί να γίνει στην Κύπρο και το Αιγαίο χωρίς την Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση με την έναρξη του νέου νομοθετικού έτους.
 Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε συγκεκριμένα ότι για την Τουρκία ένα άλλο σημαντικό ζήτημα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι οι προσεγγίσεις που δεν λαμβάνουν υπόψη τα δικαιώματα, τα συμφέροντα, τις προσδοκίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Θέλω από εδώ να το επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι στην Κύπρο και το Αιγαίο δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα χωρίς την Τουρκία. Αυτοί που προσπαθούν να μας αγνοήσουν σε αυτή την περιοχή πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά ότι πάνω από όλα θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους ύπαρξη. Όπως και σε κάθε θέμα, αυτό που προτιμούμε στην Κύπρο και το Αιγαίο είναι μια κατάσταση από την οποία όλοι να κερδίζουν (win win). Ενώ υπάρχουν τρόποι για να κερδίσουμε όλοι μαζί, αυτοί που θέλουν να οδηγήσουν τα πράγματα σε διαμάχη και κρίση πρώτα θα δώσουν λογαριασμό στο δικό τους λαό”, ανέφερε.

Πηγή:Philnews/Φιλελεύθερος

www.worldenergynews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης