Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρυθμίσεις 36 δόσεων για τις οφειλές στην ΔΕΗ προτείνει ο ΓΓ του ΥΠΕΝ

tags :
Ρυθμίσεις 36 δόσεων για τις οφειλές στην ΔΕΗ προτείνει ο ΓΓ του ΥΠΕΝ

«Το ΥΠΕΝ προτρέπει τη ΔΕΗ να χρησιμοποιεί ως οδηγό το πρόγραμμα των  διακανονισμών του 2016-17, το οποίο ήταν ευνοϊκό και το οποίο είχε και αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο κ. Βερροιόπουλος

«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) προτρέπει τη ΔΕΗ να κάνει πολύ καλούς διακανονισμούς και εξατομικευμένα προγράμματα ρύθμισης των 36 δόσεων στους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα. Αμφιβάλω αν μια σκλήρυνση της στάσης της ΔΕΗ θα είχε αποτέλεσμα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλης Βερροιόπουλος, σε συνέντευξη του στην τηλεοπτική εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ1.
«Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, με οφειλές στη ΔΕΗ. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό η ΔΕΗ ήδη από το 2016 και το 2017, θεωρώ και τώρα, έχει προχωρήσει σε διάφορα προγράμματα στα οποία προσκαλεί τους ανθρώπους με οφειλές να προχωρήσουν σε διακανονισμό. Θυμίζω το τελευταίο πρόγραμμα ρυθμίσεων το οποίο θεωρώ ήταν το πιο πετυχημένο και αυτό πρέπει να συνεχίσει η ΔΕΗ, αυτό με μάξιμουμ 36 δόσεις, 10% προκαταβολή: ανάλογα βέβαια το προφίλ της οφειλής, διότι άλλο είναι να χρωστάει κάποιος 500 ευρώ και άλλο να χρωστάει 50.000 ευρώ, ανάλογα και τι καταναλωτής είναι, εάν έχει γίνει ρευματοκλοπή ή όχι κλπ».
«Το ΥΠΕΝ προτρέπει τη ΔΕΗ να χρησιμοποιεί ως οδηγό το πρόγραμμα των  διακανονισμών του 2016-17, το οποίο ήταν ευνοϊκό και το οποίο είχε και αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο κ. Βερροιόπουλος. «Η ΔΕΗ επίσης έκανε και την έκπτωση συνέπειας μην το ξεχνάμε, είναι πολύ σημαντικό και αυτό, αν πληρώνεις εμπρόθεσμα-τακτικά, κάποια χρήματα επιστρέφονται στο λογαριασμό σου. Η ΔΕΗ, λοιπόν, με όλα αυτά κατάφερε να αυξήσει την εισπραξιμότητα και βέβαια να βοηθήσει ανθρώπους που χρωστούσαν να βγουν από τη στενωπό».
Ο Γ.Γ. Ενέργειας αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα επανασυνδέσεων:  «Υπάρχει, ακόμη, το μέτρο για τους συμπολίτες μας που τους έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, οι οποίοι εμπίπτουν στην κατηγορία των ευάλωτων και υπάγονται στο νέο Οικιακό Κοινωνικό Τιμολόγιο, που παρέχει εκπτώσεις έως 70% για τα χαμηλότερα εισοδήματα. Το πρόγραμμα για τις επανασυνδέσεις που υλοποιεί το ΥΠΕΝ έχει ένα ταμείο 10 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι μπορούν να πάνε στο δήμο τους και από εκεί γίνεται η επανασύνδεση χωρίς προκαταβολές και ανάλογα με τα εισοδήματά είτε διαγράφονται οι οφειλές είτε πληρώνεται μέρος τους σε δόσεις, οι οποίες δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 50% της μέσης μηνιαίας κατανάλωσης».
Κλείνοντας, επισήμανε: «Οι καταναλωτές πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν περισσότερο -και αυτό το βάζω εντός εισαγωγικών- γιατί ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο και η ΔΕΗ πρέπει να κάνει και αυτή ό,τι μπορεί περισσότερο, ώστε όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη -και είναι πολλοί- να μπουν στη διαδικασία του διακανονισμού και με αυτό τον τρόπο να αυξήσουν και τα έσοδα της ΔΕΗ».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης