Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βρετανίδα πρέσβης: Ο TAP αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας στις ενεργειακές εξελίξεις

tags :
Βρετανίδα πρέσβης: Ο TAP αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας στις ενεργειακές εξελίξεις

Ανάρτηση της Kate Smith στο twitter με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου World Energy Outlook από τη μεγάλη βρετανική εταιρία BP

«Σπουδαία επένδυση ο αγωγός TAP στην Ελλάδα: δημιουργεί 2000+ θέσεις εργασίας και αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο της χώρας στις ενεργειακές εξελίξεις της περιοχής», έγραψε στο twitter της, η πρέσβης της Βρετανίας Kate Smith, με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου World Energy Outlook από τη μεγάλη βρετανική εταιρία BP.
«Με χαρά φιλοξενούμε την @BP_plc, μια μεγάλη Βρετανική εταιρία, για την παρουσίαση του νέου World Energy Outlook», πρόσθεσε στο ίδιο κείμενο.
«Η πολύτιμη συνδρομή της αγγλικής πρεσβείας στην Ελλάδα δίνει επιπλέον κύρος στην προσπάθειά μας και προάγει τη συζήτηση για θέματα ενέργειας σε υψηλό επίπεδο στη χώρα μας» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Είναι η δεύτερη φορά φέτος που η ΒP Ελληνική Α.Ε.Π (Ανώνυμος Εταιρία Πετρελαιοειδών) παρουσιάζει στην Ελλάδα την έκδοση Energy Outlook και BP Statistical Review of World Energy, τα οποία αποτελούν εργαλείο δουλειάς για τους επαγγελματίες του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέρει η βρετανική εταιρία.
Θέματα γύρω από τις «τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική υποδομή φυσικού αερίου και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» ανέπτυξαν οι παρακάτω ομιλητές:
1. Ομιλος Κοπελούζου: Γιάννης Αράπογλου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της GASTRADE: «Η Ελλάδα ως κόμβος πετρελαίου και φυσικού αερίου, αναμενόμενες εξελίξεις στην αγορά αερίου και διεθνείς συνδέσεις, ο ρόλος και η ανάπτυξη του project της Αλεξανδρούπολης».
2. ΔΕΠΑ (απελευθέρωση της αγοράς κλπ) : Δρ Στέλιος Μπίκος, Επικεφαλής του Εμπορικού τομέα: «ο ρόλος της ΔΕΠΑ στην ανάπτυξη της εσωτερικής αγορά αερίου - τοποθετώντας την Ελλάδα ως διεθνή κόμβο στο φυσικό αέριο, μελλοντικές εξελίξεις».
3. HAEE ( Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης, θυγατρική της Διεθνούς Ένωσης για την Ενεργειακή Οικονομία (IAEE): Κώστας Ανδριτσόπουλος: «Το μεταβαλλόμενο ενεργειακό τοπίο: ανανεώσιμες, φυσικό αέριο και ο ρόλος του LNG
5. EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης): Harris Damaskos: «Η εκτίμηση της EBRD για την ελληνική ενεργειακή αγορά με όρους βιωσιμότητας και μέλλοντος και ο ρόλος της Τράπεζας στην υποστήριξη των project καθαρής ενέργειας».
6. ENTEKA/ ELETAEN: Παναγιώτης Λαδακάκος: Το σύστημα δημοπρασιών στην ανανεώσιμη ενέργεια- πώς λειτούργησε, οι προοπτικές για τις δημοπρασίες τα προσεχή 2-3 χρόνια, τα παραμένοντα προβλήματα στην αγορά, η άποψη των υπευθύνων ανάπτυξης και της Ενωσης Αιολικής Ενέργειας στις μεταρρυθμίσεις της αγοράς και η συμμετοχή των παραγωγών ανανεώσιμης ενέργειας στην αγορά.
Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Βιρτζίνια Μάρεϊ (Watson Farley & Williams).


www.worldenergynews

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης