Ενέργεια

Motor Oil: Στόχος η λιανική ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου μέσω της NRG – Στάση αναμονής για τη ΔΕΠΑ

tags :
Motor Oil: Στόχος η λιανική ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου μέσω της NRG – Στάση αναμονής για τη ΔΕΠΑ

H Motor Oil θα διευρύνει την παρουσία της στην προμήθεια ηλεκτρισμού διεκδικώντας άδεια 300 MW από την ΡΑΕ, ενώ ήδη από το 2017 έχει αποκτήσει άδεια  και δραστηριοποιείται στην εισαγωγή φυσικού αερίου

Ευρεία παρουσία στη λιανική αγορά του συνόλου των ενεργειακών προϊόντων αποκτά πλέον η Motor Oil μετά την εξαγορά της εταιρείας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, NRG μέσω της οποίας εισέρχεται πλέον δυναμικά στην αγορά τόσο του ηλεκτρισμού όσο και του φυσικού αερίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα για την παρουσίαση των νέων «πακέτων» που βγάζει στην αγορά η NRG ο διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil, Πέτρος Τζαννετάκης, ο πετρελαϊκός Όμιλος διευρύνει πλέον το ενεργειακό του αποτύπωμα και μέσω των 1.400 πρατηρίων των δικτύων της Coral, της Avin και της Cyclon, θα διαθέτει σε καταναλωτές Μέσης και Χαμηλής Τάσης πακέτα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.

Παράλληλα, η Motor Oil θα διευρύνει την παρουσία της στην προμήθεια ηλεκτρισμού διεκδικώντας άδεια 300 MW από την ΡΑΕ, ενώ ήδη από το 2017 έχει αποκτήσει άδεια  και δραστηριοποιείται στην εισαγωγή φυσικού αερίου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο ενδιαφέρεται για την εξαγορά της ΔΕΠΑ, ο κ. Τζαννετάκης χωρίς να το αποκλείσει είπε ότι η Motor Oil περιμένει να ωριμάσει το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης για να αποφασίσει τις όποιες κινήσεις. Υπενθύμισε δε ότι η Motor Oil έχει αποστείλει επιστολή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για την τήρηση των όρων ανταγωνισμού στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει η καταγγελία.

Αναφερόμενος στην προηγούμενη συνεργασία της  Motor Oil με τον όμιλο Μυτιληναίου μέσω της εταιρίας Μ&Μ, ο κ. Τζαννετάκης προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η εξαγορά από την Μυτιληναίος του μεριδίου της Motor Oil στην Μ&Μ, οποία όπως είπε χαριτολογώντας θα παραμείνει με το ένα «Μ».

Πάντως η συνεργασία των δύο Ομίλων παραμένει στην παραγωγή ηλεκτρισμού μέσω της Korinthos Power. Τέλος, ο κ. Τζαννετάκης αναφερόμενος στην επιλογή της Motor Oil να εξαγοράσει την NRG, το χαρακτήρισε ως «ένα μαζεμένο και νοικοκυρεμένο μαγαζί που ταιριάζει στην φιλοσοφία του Ομίλου και για αυτό οι άνθρωποί της δεν πρόκειται να αλλάξουν».

Γενικός Διευθυντής της είναι ο κ. Τάσος Λωσταράκος.

 

Τα προγράμματα:

 

Στο αμέσως προσεχές διάστημα ο οικιακός, εμπορικός και βιομηχανικός πελάτης της εταιρείας αποκτά πλέον πρόσβαση σε πρωτοποριακά και ανταγωνιστικά προγράμματα που προσφέρουν σημαντικό όφελος στην οικογένεια και την επιχείρηση. Τα νέα προγράμματα της NRG, τα οποία είναι προσαρμοσμένα έτσι ώστε να ανταποκρίνονται και να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των κατηγοριών καταναλωτών, συνδυάζονται πλέον με προωθητικές ενέργειες που μπορούν να προσφέρουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά έκπτωσης επί της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Ενδεικτικά, οι νέες συνδυαστικές ενέργειες ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου για οικιακές παροχές, μπορούν να προσφέρουν 30% δωρεάν ρεύμα και 30% δωρεάν φυσικό αέριο για το σπίτι, κάθε μήνα για 2 ολόκληρα χρόνια.

Αντιστοίχως, προσφέρονται πλέον συνδυαστικές ενέργειες που αφορούν αποκλειστικά σε κοινόχρηστες παροχές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου πολυκατοικιών, προσφέροντας σε όσους καταναλωτές συμβληθούν με την NRG, τη δυνατότητα να κερδίσουν 30% δωρεάν ρεύμα και έως 30% δωρεάν φυσικό αέριο κάθε μήνα για 2 χρόνια.

Τέλος, η NRG διαμορφώνει ειδικές συνδυαστικές ενέργειες για επαγγελματίες και επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να γίνουν πελάτες της, τόσο για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και φυσικού αερίου, προσφέροντάς έως 25% δωρεάν ρεύμα και έως 20% δωρεάν φυσικό αέριο για την επιχείρησή τους κάθε μήνα για 1 ολόκληρο χρόνο.

Ο κ. Αναστάσιος Λωσταράκος, Γενικός Διευθυντής της NRG δήλωσε: «Η NRG εισέρχεται σε μία νέα εποχή όπου μπορεί να προσφέρει τα πλέον ανταγωνιστικά πακέτα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, τόσο στα νοικοκυριά, όσο και στις επιχειρήσεις. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στους καταναλωτές για όλες τις ενεργειακές τους ανάγκες. Οι συνδυαστικές ενέργειες ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών αποτελούν την πρώτη από μια σειρά ενεργειών που θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου οι καταναλωτές να απολαμβάνουν πολλαπλά οφέλη από τη συνεργασία τους με την NRG».

Ο κ. Λωσταράκος αναφέρθηκε επίσης στα δύο κύρια εμπόδια για απελεύθερωση αγορά ρεύματος που είναι η χρέωση ΠΧΕΦΕΛ για τις ΑΠΕ και η διοχέτευση μέρους της ενέργειας που προέρχεται από δημοπρασίες ΝΟΜΕ σε εξαγωγές

Μέσα στο επόμενο διάστημα οι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν πληροφοριακό υλικό για τα προγράμματα στα πρατήρια καυσίμων του Ομίλου Motor Oil, αλλά και μέσω του website www.nrgprovider.com.

Στόχος της NRG είναι να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη νέα δυναμική που δίνει η ένταξή της στον Όμιλο της Motor Oil, καθώς με τη σιγουριά του μεγάλου αυτού Ομίλου, αλλά και με τις συνέργιες που θα προκύψουν, θα προσφέρει τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του οικιακού και εμπορικού καταναλωτή.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, το οικιακό τιμολόγιο ρεύματος μετά τις εκπτώσεις θα διαμορφώνεται σε 62,65 ευρώ ανά MWh. Το μερίδιο της αγοράς της NRG σήμερα είναι 1,3% και το πελατολόγιο περιλμβάνει κυρίως επαγγελματίες καταναλωτές.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης