Ενέργεια

Ποιοι κατέθεσαν προσφορές για τον ελληνο - βουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου

Ποιοι κατέθεσαν προσφορές για τον ελληνο - βουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου

Η ICGB θα καταρτίσει λίστα με τους τελικούς υποψήφιους

Η ιταλική Saipem, μια κοινοπραξία της κρατικής εταιρείας του Αζερμπαϊτζάν SOCAR και ακόμη εννέα ομάδες ή μεμονομένες επιχειρήσεις, υπέβαλαν αρχικές προσφορές για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, σύμφωνα με την εταιρεία που επιβλέπει την παράδοση του έργου και την οποία επικαλείται το Reuters την Τρίτη 11/9/2018 .
Η δημοπρασία της ICGB που ξεκίνησε τον Απρίλιο αφορά τον σχεδιασμό, προμήθεια και κατασκευή του αγωγού 182 χιλιομέτρων (113 μίλια), ο οποίος εκτιμάται ότι θα κοστίσει 145 εκατομμύρια ευρώ (168 εκατομμύρια δολάρια).
Ο νικητής της σύμβασης θα έχει 18 μήνες για να ολοκληρώσει το έργο.
Στις  επιχειρήσεις που έχουν καταθέσει αρχικές προσφορές περιλαμβάνονται  επίσης η ιταλική  Sicim, η ελληνική εταιρεία J & P Avax, η τουρκική Fernas, μια ομάδα που περιλαμβάνει τις Sicilsaldo, Nuova Ghizzoni και Inrakat και μια κοινοπραξία της γερμανικής Max Streicher  και της ελληνικής ΤΕΡΝΑ.
Η ICGB θα καταρτίσει λίστα με τους τελικούς υποψήφιους.
Η Σόφια σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον αγωγό για να λάβει ένα δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από το αέριο Shah Deniz 2 του Αζερμπαϊτζάν μετά το 2020, τερματίζοντας την σχεδόν πλήρη εξάρτηση από το ρωσικό εφοδιασμό με φυσικό αέριο.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης