Ενέργεια

«Αναπόφευκτη» η εξάρτηση από τον άνθρακα - Η περίπτωση της Ινδίας

«Αναπόφευκτη» η εξάρτηση από τον άνθρακα - Η περίπτωση της Ινδίας

Η Ινδία διαθέτει άφθονα και οικονομικά αποθέματα άνθρακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για την επίτευξη του στόχου της «Ενέργεια για Όλους μέχρι το 2020» με βιώσιμο τρόπο

Όλο και πιο πολύ διοχετεύεται η ρητορική για την λειτουργία του πλανήτη με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ωστόσο, παρά τις συνεχιζόμενες πράσινες πιέσεις οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε όλο τον κόσμο έχουν αποδεχτεί ότι η βιωσιμότητα του ενεργειακού μίγματος με άνθρακα παραμένει αναμφισβήτητη.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Αυστραλία, της οποίας ο νέος υπουργός Ενέργειας Angus Taylor τόνισε ότι θα μειώσει τις τιμές ενέργειας και η Κίνα η οποία θεωρείται και είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς άνθρακα, έχει επιδείξει περιορισμένη μείωση στην προσθετική ικανότητα με βάση τον άνθρακα.

Μέσα από τις μεταβαλλόμενες παγκόσμιες προκλήσεις, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τη στάση της Ινδίας, λαμβάνοντας υπόψη τη νέα της διάθεση για ανανεώσιμη ενέργεια. Η ευπάθεια του αποπροσανατολισμού του άνθρακα και η προώθηση μόνο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι εμφανής. Τα αρχεία αντανακλούν ότι ακόμα και όταν αντιμετωπίζουμε τις αυξανόμενες απαιτήσεις ισχύος, η παραγωγή και η προμήθεια υδροηλεκτρικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ήταν υποτονική.

Η Ινδία διαθέτει άφθονα και οικονομικά αποθέματα άνθρακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για την επίτευξη του στόχου της «Ενέργεια για Όλους μέχρι το 2020» με βιώσιμο τρόπο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της βιομηχανίας, η καλύτερη τεχνολογία βοήθησε την Ινδία να μειώσει τις εκπομπές Co2 κατά 20,69 εκατομμύρια τόνους σε σύγκριση με τις μονάδες με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Η όρεξη της χώρας για ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται και ο καιρός είναι ώριμος για να προωθηθεί μια ολοκληρωμένη ενεργειακή πολιτική με τη συμπλήρωση της ανανεώσιμης ενέργειας με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με βάση τον άνθρακα.

Διαπιστώνεται ότι ο άνθρακας, ως πηγή καυσίμων, υπήρξε ένας από τους βασικούς πόρους της κατανάλωσης ενέργειας και θα συνεχίσει να αποτελεί πρωταρχική πηγή ενέργειας στο ορατό μέλλον.

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης