Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τζώρτζης (ΔΕΠΑ): Συμφωνία με την Cheniere για εισαγωγή LNG το 2018 και δημιουργία εικονικού αγωγού μέσω Ατλαντικού

Τζώρτζης (ΔΕΠΑ):  Συμφωνία με την Cheniere για εισαγωγή LNG το 2018 και δημιουργία εικονικού αγωγού μέσω Ατλαντικού

«Όλοι σας είδατε ότι μετά από πολλούς μήνες σκληρής δουλειάς οριστικοποιήσαμε τα τελικά μας έγγραφα» είπε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ

Μιλώντας στο Southeast Energy Forum και με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας με την Gastrade για τον τερματικό στην Αλεξανδρούπολη, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Δημήτρης Τζώρτζης δήλωσε ότι:

«Όλοι σας είδατε ότι μετά από πολλούς μήνες σκληρής δουλειάς οριστικοποιήσαμε τα τελικά μας έγγραφα. Είναι προϊόν πολύ σκληρής δουλειάς τους τελευταίους μήνες και το δεύτερο ζήτημα αφορά κάτι στο οποίο δεν ήθελα να το αποκαλύψω. Συνεργαζόμαστε εδώ και πολλούς μήνες με την πρώτη εταιρεία εξαγωγής φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ, αυτή η συνεργασία είναι μοναδική γιατί αφορά σε έναν εικονικό αγωγό μέσω του Ατλαντικού. H Cheniere έχει τοπικά κέντρα, οριστικοποιούμε αυτή τη σύμβαση και θα έχουμε σύντομα νέα. Έχουμε συμφωνήσει με την εταιρεία για ένα spot cargo υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα έρθει το 2018. Βρίσκουμε αυτή τη στιγμή το σημείο που θα το εντάξουμε στο χαρτοφυλάκιό μας. Θα υπάρχει η πολύ σημαντική συνεργασία με τις ΗΠΑ».

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης