Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με γεννήτριες που μεταφέρονται στην Ύδρα η προσωρινή ηλεκτροδότηση - Έρευνες δυτών για την διαρροή - Το πρόβλημα στο Κρανίδι

Με γεννήτριες που μεταφέρονται στην Ύδρα η προσωρινή ηλεκτροδότηση - Έρευνες δυτών για την διαρροή - Το πρόβλημα στο Κρανίδι

Το μπλακ αουτ της Ύδρας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής και το νησί ήδη παραμένει περισσότερες από 24 ώρες χωρίς ρεύμα αλλά και χωρίς νερό γιατί σταμάτησε να λειτουργεί το σύστημα αφαλάτωσης που το τροφοδοτεί

UPD - Εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες η βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Ύδρας και ξεκίνησε πριν από λίγο η σταδιακή επανατροφοδότηση του νησιού.

Τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη έχουν εκφορτωθεί ήδη στην Ύδρα και θα συνδεθούν με το δίκτυο για λόγους ασφαλείας αν και έχει εντοπιστεί η διαρροή και η σταδιακή ηλεκτροδότηση έχει ξεκινήσει μέσω του ενός από τα δύο υποθαλάσσια καλώδια.

 

To worldenergynews.gr έγραφε νωρίτερα ότι:

Εντός της ημέρας εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί προσωρινά η ηλεκτροδότηση της Ύδρας μέσω γεννητριών (ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη) που μεταφέρονται με πλοίο από τον Γαλατά.

Το μπλακ αουτ της Ύδρας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής και το νησί ήδη παραμένει περισσότερες από 24 ώρες χωρίς ρεύμα αλλά και χωρίς νερό γιατί σταμάτησε να λειτουργεί το σύστημα αφαλάτωσης που το τροφοδοτεί.

Στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, έφτασε στην Ύδρα υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού για την αντιμετώπιση του προβλήματος υδροδότησης. Εν τω μεταξύ, ο ΔΕΔΔΗΕ που έχει την ευθύνη του δικτύου νησιού αλλά και των δύο διασυνδέσεων με το Κρανίδι (κύρια και εφεδρική) μεταφέρει αυτήν την ώρα με πλοίο τις δύο γεννήτριες για την προσωρινή ηλεκτροδότηση.

Στο Κρανίδι, υπάρχει διπλή διασύνδεση του βασικού και του εφεδρικού καλωδίου που τροφοδείται με ρεύμα υψηλής Τάσης από την Μεγαλόπολη και το μεταρέπει σε Μέση τάση για την ηλεκτροδότηση της Ύδρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διαχειριστή, οι γεννήτριες δεν κατέστη δυνατόν να φορτωθούν στο πλοίο κατά τη διάρκεια της νύχτας και έτσι το πλοίο απέπλευσε από τον Γαλατά γύρω στις 10 το πρωί και εκτιμάται ότι θα φτάσει στην Ύδρα μετά τη μία το μεσημέρι.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, θα απαιτηθούν επιπλέον δύο ώρες για τη σύνδεση των γεννητριών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι όταν εκδηλώθηκε το μπλάκ αουτ, στο νησί υπήρχε μόνο ένας τεχνικός του ΔΕΔΔΗΕ που δεν μπορούσε να εντοπίσει την αιτία της βλάβης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η βλάβη δεν οφείλεται σε αποκοπή του καλωδίου αλλά σε διαρροή ρεύματος σε κάποιο σημείο του Δικτύου με αποτέλεσμα να λειτουργούν οι δικλίδες ασφαλείας των μετασχηματιστών και να μην μπορεί να λειτουργήσει ούτε η εφεδρική διασύνδεση.

Εξειδικευμένα συνεργεία, από την Πάτρα με τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό και δύτες από την Αθήνα  μεταβαίνουν στην Ύδρα προκειμένου να εντοπίσουν την αιτία της βλάβης και να την αποκαταστήσουν

Στο μεσοδιάστημα, η ηλεκτροδότηση θα γίνεται μέσων των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών.

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης