Ενέργεια

ΔΕΔΔΗΕ - ΥΠΕΝ: Eπανηλεκτροδότηση των κτισμάτων στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής

ΔΕΔΔΗΕ - ΥΠΕΝ: Eπανηλεκτροδότηση των κτισμάτων στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής

Άμεσος επανέλεγχος των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων - Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1 εκατ. ευρώ για κάλυψη του κόστους


Σε συνέχεια της επανασύνδεσης με το Δίκτυο ηλεκτροδότησης των κτισμάτων με εμφανή ακεραιότητα στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι από σήμερα, Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018, εκκινεί τη διαδικασία επανασύνδεσης και κατοικιών και λοιπών κτισμάτων στις περιοχές αυτές που μπορούν να  επανηλεκτροδοτηθούν άμεσα, δηλαδή των κτισμάτων που έχουν μεν πληγεί, δεν έχουν όμως υποστεί εκτεταμένες ζημιές στις εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις τους.
Προκειμένου οι επανασυνδέσεις αυτές να γίνουν με απόλυτη ασφάλεια, ο ΔΕΔΔΗΕ, μετά από τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), ύψους 1 εκατ. ευρώ, θα καλύψει το κόστος του επανελέγχου των εγκαταστάσεων και της έκδοσης της σχετικής Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) από αδειούχους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες.
Αναλυτικότερα, οι κάτοικοι των περιοχών Μάτι, Νέος Βουτζάς και Ραφήνα μπορούν, από αύριο το πρωί στις 8:00, να προσέρχονται στην κινητή μονάδα του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο Ramada Attica Riviera στο Μάτι, προκειμένου να προγραμματιστεί άμεσα ο επανέλεγχος της ηλεκτρικής τους εγκατάστασης.
Ο επανέλεγχος αυτός μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από αδειούχο ηλεκτρολόγο της επιλογής τους, είτε από αδειούχους ηλεκτρολόγους που θέτει από σήμερα στη διάθεση του κοινού ο ΔΕΔΔΗΕ, σε συνεργασία με την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ). Σε κάθε περίπτωση, το κόστος θα καλύπτεται από τον ΔΕΔΔΗΕ.
Επιπλέον, τίθεται από σήμερα σε λειτουργία και η τηλεφωνική γραμμή 214 214 2000 (με αστική χρέωση), αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των επανασυνδέσεων των κτισμάτων σε αυτές τις περιοχές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης