Ενέργεια

Cavosuglou: Αν οι Ε/κ ξεκινήσουν γεώτρηση θα ξεκινήσουμε κι εμείς

Cavosuglou: Αν οι Ε/κ ξεκινήσουν γεώτρηση θα ξεκινήσουμε κι εμείς

Για το Κυπριακό είπε ότι δεν μπορεί να αντέξει μια άλλη αποτυχία και πως αυτό το θέμα θα είναι μια από τις προτεραιότητές τους

«Αν η ε/κ πλευρά ξεκινήσει γεώτρηση το φθινόπωρο θα ξεκινήσουμε κι εμείς», δήλωσε στην εφημερίδα Ακσάμ ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Για το Κυπριακό είπε ότι δεν μπορεί να αντέξει μια άλλη αποτυχία και πως αυτό το θέμα θα είναι μια από τις προτεραιότητές τους.

«Έχουμε κι εμείς πλατφόρμα και θα ξεκινήσουμε γεωτρήσεις. Εάν το φθινόπωρο ξεκινήσουν εκείνοι θα ξεκινήσουμε κι εμείς. Εμποδίσαμε την ΕΝΙ. Τα τελευταία τρία χρόνια λέγαμε στους Ιταλούς και την ΕΝΙ ‘μην μπείτε εδώ, δεν θα το επιτρέψουμε εάν δεν τεθούν υπό εγγύηση τα δικαιώματα της τουρκικής πλευράς’. Ασφαλώς δεν είναι σωστό να το εμποδίζεις συνεχώς. Εάν η ε/κ πλευρά κάνει μονομερή βήματα κι εμείς αυτή τη φορά θα ξεκινήσουμε γεώτρηση εκεί», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ στη συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα.

Για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι πραγματοποιήθηκαν πολύ εντατικές διαπραγματεύσεις για το ομοσπονδιακό σύστημα. «Συμφωνήσαμε με Ελλάδα και Βρετανία ως τρεις εγγυήτριες δυνάμεις. Είπαμε ‘πρώτα να ορίσουμε τί θα συζητήσουμε και το πλαίσιο». Εάν βιαστούμε να καθίσουμε σε διαπραγματεύσεις και να αποτύχουμε πάλι μπορεί να μην γίνουν διαπραγματεύσεις ξανά. Πλέον δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλη αποτυχία. Τώρα μια από τις προτεραιότητές μας θα είναι και αυτό το θέμα.

 

Πηγή: philenews/KΥΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης