Ενέργεια

Pyatt (Πρέσβης ΗΠΑ): Ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για το FSRU

tags :
Pyatt (Πρέσβης ΗΠΑ): Ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για το FSRU

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις για τον πλωτό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη  (FSRU) εξέφρασε ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα J. Pyatt κατά την διάρκεια συνέντευξης ενόψει της προετοιμασίας για την ΔΕΘ.
Όπως είπε ο κ. Payatt μετά την συνάντηση Τσίπρα – Μπορίσοφ στα εγκαίνια του IGB έχει ολοκληρωθεί το πλαίσιο προετοιμασίας για την συμμετοχή  στον FSRU πλωτή μονάδα LNG στην Αλεξανδρούπολη.

Το έργο που αποτελείται από μια υπεράκτια πλωτή μονάδα παραλαβής, αποθήκευσης και αεροποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου και από ένα σύστημα υποθαλάσσιων και χερσαίων αγωγών μέσω των οποίων το φυσικό αέριο θα προωθείται στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) και από εκεί και προς τελικούς καταναλωτές.
 Με χωρητικότητα δεξαμενών 170.000 κ.μ. και ετήσια δυναμικότητα 6,0 δισ. κυβικών μέτρων, ο σταθμός θα έχει την δυνατότητα να συνδεθεί και να τροφοδοτήσει με φυσικό αέριο και άλλα συστήματα μεταφοράς φυσικού αερίου που προγραμματίζεται να αναπτυχθούν όπως ο ΤΑΡ ( Trans Adriatic Pipeline) και ο αγωγός Ελλάδας - Βουλγαρίας (IGB).

Oι ΗΠΑ  τιμώμενη χώρα στην 83η  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


Σε ειδική εκδήλωση ο αμερικανικός πρέσβης στην Ελλάδα,  G. Pyatt παρουσία του υπουργού  Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου  Παππά , του προέδρου του Ελληνοαμερικανικού  Επιμελητηρίου κ. Σίμου Αναστασόπουλου και του προέδρου της ΔΕΘ κ. Τ. Τζήκα, έδωσαν το στίγμα και τη σημασία της φετινής έκθεσης της Θεσσαλονίκης.
Ο Αμερικανός πρέσβης ανέφερε ότι πρόκειται για μια ευκαιρία  για τις δύο χώρες και την ελληνική  οικονομία  στην μεταμνημονιακή εποχή και  η παρουσία των αμερικανικών επιχειρήσεων στη  ΔΕΘ εντάσσεται μέσα σε ένα  στρατηγικό πλαίσιο συνεργασίας των δύο χωρών.
Το πιο σημαντικό είναι ότι η  Ελλάδα πλέον βγαίνει από την αβεβαιότητα και κυρίως εξαλείφθηκε ο κίνδυνος του Grexit που φόβισε τους επενδυτές.
Οι ΗΠΑ  θα  εκπροσωπηθούν  από 100 εταιρείες και προέρχονται από όλο το φάσμα της οικονομίας δίνοντας έμφαση στην  καινοτομία και  της τεχνολογίας.
Από την πλευρά  του υπουργός Ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς τόνισε ότι η έκθεση της ΔΕΘ αρχίζει την κατάλληλη στιγμή λίγες ημέρες μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.
Η Θεσσαλονίκη θα γίνει το κέντρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας και απευθύνεται σε μια αγορά 30 εκατ. πολιτών αναφερόμενος  στις χώρες των Βαλκανίων  και της Κεντρικής Ευρώπης.     


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης