Ενέργεια

Συνάντηση της ηγεσίας της ΡΑΕ με τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της ΕΕ

tags :
Συνάντηση της ηγεσίας της ΡΑΕ με τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της ΕΕ

Η πορεία υλοποίησης του μοντέλου - στόχου στην ελληνική αγορά ενέργειας και τα βήματα στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης της, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα η ηγεσία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της ΕΕ καθηγητή δρ. Klaus-Dieter Borchardt.
Όπως έγινε γνωστό η ΡΑΕ παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα της χώρας και ακολούθησε συζήτηση: για την πορεία υλοποίησης του target model την εφαρμογή του μηχανισμού ΝΟΜΕ (δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ) και τις σχετικές εξελίξεις για το μέλλον του, τους μηχανισμούς ευελιξίας και επάρκειας, τους διαγωνισμούς για νέες μονάδες ανανεώσιμων πηγών που πραγματοποιήθηκαν στις 2 Ιουλίου, όπου επετεύχθη σημαντική μείωση των τιμών προς όφελος των καταναλωτών, το αναθεωρημένο πλαίσιο ανάπτυξης των ενεργειακών κοινοτήτων, τα θέματα της χονδρεμπορικής αγοράς φυσικού αερίου, τα θέματα λιανικής αγοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, τα θέματα των ενεργειακών διασυνδέσεων της Ελλάδας με τις άλλες χώρες τόσο στον τομέα του ηλεκτρισμού όσο και στον τομέα του φυσικού αερίου, τα ιδιαίτερα ζητήματα των αυτόνομων ηλεκτρικών συστημάτων και με έμφαση στο σημαντικό ζήτημα της ασφάλειας εφοδιασμού της Κρήτης, και την πρωτοβουλία της ΡΑΕ να διοργανώσει το Πανευρωπαϊκό Forum στη Νάξο την ερχόμενη εβδομάδα.
Κατά τις ίδιες πηγές ο κ. Borchardt εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία και το έργο της Αρχής παρά την υποστελέχωσή της.
Στο τέλος δήλωσε ότι από όλα τα χρόνια που ασχολείται με τα εθνικά ενεργειακά ζητήματα διαπιστώνει την μεγαλύτερη πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε ρυθμιστικό επίπεδο συγκριτικά με προηγούμενες περιόδους και έδωσε τα συγχαρητήρια του στην Αρχή για τις προσπάθειες και την αποτελεσματικότητά της.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης