Ενέργεια

Φυσικό αέριο στο στρατόπεδο της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού Τρικάλων

Φυσικό αέριο στο στρατόπεδο της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού Τρικάλων

Οι εκπρόσσωποι της ΕΔΑ ΘΕΣΣ συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δ. Παπαστεργίου και τον ενημέρωσαν για τη διείσδυση φυσικού αερίου στη θεσσαλική πόλη

Με το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου συνδέεται το στρατόπεδο της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ), στην πόλη των Τρικάλων, μετά την υπογραφή σύμβασης, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του γενικού διευθυντή της Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), Λ. Μπακούρα και της διευθύντριας Ανάπτυξης Δικτύου και Νέων συνδέσεων Θεσσαλίας, Ε. Καλογήρου, με εκπροσώπους της στρατιωτικής ηγεσίας, στις εγκαταστάσεις της Σχολής στα Τρίκαλα.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, μετά την υπογραφή της σύμβασης, στο σύνολό τους οι εγκαταστάσεις της Σχολής, με συνολική ισχύς 3, 5 εκ. Kcal και κατανάλωση περίπου 200.000 κυβικών ετησίως, θα τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο μέσα στο προσεχές διάστημα οπότε θα έχει προχωρήσει η τοποθέτηση του σταθμού και της μετρητικής διάταξης.
Στη συνέχεια, οι εκπρόσσωποι της ΕΔΑ ΘΕΣΣ συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δ. Παπαστεργίου και τον ενημέρωσαν για τη διείσδυση φυσικού αερίου στη θεσσαλική πόλη. Σύμφωνα με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, στα εννέα χρόνια δραστηριότητας της Εταιρείας, το ποσοστό διείσδυσης στον Δήμο Τρικκαίων ανέρχεται σε 45% του συνολικού πληθυσμού, ενώ το ποσοστό κάλυψης του συνολικού μήκους των οδών του Δήμου Τρικκαίων με φυσικό αέριο ξεπερνά το 50%.
Επίσης, σε σύνολο 68 δημοτικών και σχολικών κτιρίων του Δήμου Τρικκαίων, τα 29 ήδη τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο, τα υπόλοιπα 39 με αναμενόμενη κατανάλωση 800.000 κυβικών ετησίως και σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου πρόκειται σύντομα να ενταχθούν σε διαδικασία τροφοδότησής τους.
Από την πλευρά της, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενημέρωσε τη δημοτική Αρχή ότι στο πρόγραμμα ανάπτυξης της Εταιρείας έχουν συμπεριληφθεί επενδύσεις 3 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Τρικκαίων που αφορούν την επέκταση του δικτύου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης