Ενέργεια

Συλλογικό πνεύμα εργασίας και πολιτισμός από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Συλλογικό πνεύμα εργασίας και πολιτισμός από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Η ομιλία του στελέχους της Αρχής, Νεκταρίας Καρακατσάνη, απέσπασε τα συγχαρητήρια του αντιπροέδρου Σ. Μανωλκίδη

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριετίας στην ολομέλεια της ΡΑΕ, ο αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σωτήριος Μανωλκίδης, από συνέδριο διπλωματών στο οποίο συμμετέχει με έμφαση στις ενεργειακές εξελίξεις, συνεχάρη τη συνάδελφό του Νεκταρία Καρακατσάνη για πρόσφατη ομιλία της.
«Τρία χρόνια στη Διοίκηση. Συγχαρητήρια στη συνάδελφο και φίλη Ν. Καρακατσάνη! Η δημιουργική της σκέψη, η καθημερινή της προσπάθεια και η ανιδιοτελής της προσφορά αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους εμάς στον εθνικό Ρυθμιστή», ανέφερε στη σχετική του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.
Με διεθνή εμπειρία σε νομικά ζητήματα, ο κ. Μανωλκίδης έλαβε διδακτορικό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, ενώ εργάσθηκε ως Λέκτορας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουαλίας στο Cardiff, όπου δίδαξε Δίκαιο των Ευρωπαϊκών Κoιvoτήτωv, Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και Δίκαιο Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ευρώπη, Εισαγωγή στους θεσμούς της ιταλικής έννομης τάξης.
Παράλληλα, υπήρξε Εθνικός Ενεργειακός Εμπειρογνώμων της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (D.G. Enlargement) &  Σύμβουλος σε θέματα Περιφερειακής  Εκπαίδευσης στο Κοινοτικό Κεκτημένο στη Ν.Α. Ευρώπη με συχνή παρουσία σε Σόφια, Τίρανα, Κωνσταντινούπολη, Βελιγράδι & Ζάγκρεμπ.
Ως Ενεργειακός Εμπειρογνώμονας ασχολήθηκε με την Οδηγία  2003/53/ΕΚ για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και με την Οδηγία 1996/61/ΕΚ για  την εφαρμογή της διαχείρισης και αποτροπής περιβαλλοντικών κινδύνων στο χώρο της ενέργειας (Ν. 3010/2002 για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις).
Το συλλογικό πνεύμα στην ολομέλεια της ΡΑΕ είναι γεγονός.
Και φαίνεται ότι είναι κρίσιμος παράγοντας για την τέλεση του έργου της, παρά τις σημαντικές διαφορές που έχουν τα μέλη που την απαρτίζουν σε τεχνικό επίπεδο και που έχουν καταγραφεί στην αγορά.
Αυτό φάνηκε και στις ακροάσεις προμηθευτών, που έκανε η Αρχή πριν από ένα 10ήμερο.
Όπως σημειώνει στέλεχος της αγοράς, ακόμα και όταν ένα μέλος της ολομέλειας τοποθετείτο για ένα θέμα με τρόπο πρόχειρο, χωρίς καλή επιχειρηματολογία, άλλο μέλος άρχιζε να κατεβάζει επιχειρήματα και διατάξεις για να στηρίξει τον συνάδελφό του.
Αυτό βέβαια, συμπληρώνει το ίδιο στέλεχος, δε σημαίνει ότι δεν ακούστηκαν και παραφωνίες που δεν... σώζονταν, όπως ότι ανοίγοντας καταστήματα αυξάνεται το κόστος των παρόχων, χωρίς δηλαδή να συναρτάται η εξέλιξη αυτή με νέους πελάτες!

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης