Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Deal της αλβανικής Albgaz με την ιταλική Snam - Δημιουργούν κοινή επιχείρηση φυσικού αερίου

tags :
Deal της αλβανικής Albgaz με την ιταλική Snam - Δημιουργούν κοινή επιχείρηση φυσικού αερίου

"Η κοινή επιχείρηση θα ανήκει κατά 75% στην Albgaz και 25% από την Snam", σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιταλικής εταιρείας

Η ιταλική Snam υπέγραψε συμφωνία για τη δημιουργία  κοινής επιχείρησης με την νεοσυσταθέντα αλβανική Albgaz για την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης αγωγών φυσικού αερίου στην Αλβανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής εταιρείας.
Η Αλβανία επιδιώκει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις ευκαιρίες που προσφέρει η άφιξη φυσικού αερίου το 2020 από τον αγωγό Trans Adriatic, του οποίου η Snam είναι ένας από τους μετόχους, αλλά απαιτεί επενδύσεις για να δημιουργήσει την υποδομή αερίου της.
Η κρατική Albgaz, που δημιουργήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, θα διανέμει φυσικό αέριο στην Αλβανία, αλλά ανακοίνωσε  ότι το σύστημα απαιτεί "μαζικά έργα αποκατάστασης". Η Albgaz διαχειρίζεται 500 χλμ. αγωγών φυσικού αερίου που κατασκευάστηκαν πριν από 40 χρόνια.
"Η κοινή επιχείρηση θα ανήκει κατά 75% στην Albgaz και 25% από την Snam", ανέφερε η ιταλική εταιρεία στην ανακοίνωση .
Η Albgaz, θα εκδώσει ανακοίνωση την Τρίτη, δήλωσαν αξιωματούχοι της εταιρείας στο Reuters.
Η κίνηση αυτή ακολουθεί την αγορά πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής της ελληνικής ΔΕΣΦΑ, τον Απρίλιο, για 535 εκατομμύρια ευρώ (662 εκατομμύρια δολάρια) από κοινοπραξία με επικεφαλής την Snam.


www.worldenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης