Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νεοφύτου: Η Τουρκία δεν θα παρεμποδίσει το γεωτρύπανο της ExxonMobil

Νεοφύτου: Η Τουρκία δεν θα παρεμποδίσει το γεωτρύπανο της ExxonMobil

«Ενδέχεται να προχωρήσει σε μια εντελώς παράνομη γεώτρηση εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας» η Τουρκία σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου

Η Τουρκία δεν θα παρεμποδίσει το γεωτρύπανο της ExxonMobil, τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου – Δεν ωφελεί η όποια κριτική προτού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ανέφερε για τον Συνεργατισμό.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εκτιμά ότι η Τουρκία δεν θα τολμήσει να παρεμποδίσει το γεωτρύπανο της ExxonMobil, αλλά, προσθέτει, και αν το επιχειρήσει οι Αμερικανοί δεν θα το επιτρέψουν.

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο ο κύριος Νεοφύτου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Τουρκία, αφού δεν θα τολμήσει να παρεμποδίσει τη γεώτρηση της ΕχχοnMobil, ενδέχεται να προχωρήσει σε μια εντελώς παράνομη γεώτρηση εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στο κυπριακό, ο πρόεδρος του Δησύ, είπε ότι η στασιμότητα οφείλεται στην Τουρκία η οποία για δικούς της λόγους δεν επιθυμούσε να αρχίσει μια νέα πρωτοβουλία. Τόνισε ακόμα ότι η Λευκωσία πρέπει να εξακολουθήσει να πολιτιεύεται με σύνεση και καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για επίλυση του κυπριακού.

 

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης