Ενέργεια

ExxonMobil: Το πετρέλαιο θα παραμείνει κυρίαρχη πηγή ενέργειας παγκοσμίως έως το 2040

ExxonMobil: Το πετρέλαιο θα παραμείνει κυρίαρχη πηγή ενέργειας παγκοσμίως έως το 2040
H αμερικανική εταιρεία εκτιμά, ότι καθ’ όλη αυτή την περίοδο το πετρέλαιο θα καλύπτει κατά μέσο όρο το 32% της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας.
Ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός ExxonMobil προβλέπει ότι το πετρέλαιο θα διατηρηθεί ως πρωτογενής πηγή ενέργειας παγκοσμίως έως το 2040.
Σύμφωνα με την τελευταία της έκθεση «Outlook for Energy: Journey to 2040» η αμερικανική εταιρεία εκτιμά, ότι καθ’ όλη αυτή την περίοδο το πετρέλαιο θα καλύπτει κατά μέσο όρο το 32% της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας.
Ο πετρελαϊκός κολοσσός αναφέρει ακόμη, ότι η πετρελαϊκή ζήτηση στον τομέα των μεταφορών θα αυξηθεί κατά 25% έως το 2040.
Επισημαίνει δε, ότι η συνολική παγκόσμια ζήτηση ενέργειας θα αυξηθεί την ίδια περίοδο κατά 25%, λόγω της παγκόσμιας αύξησης του πληθυσμού κατά περίπου 2 δισεκατομμύρια, τον διπλασιασμό της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής και την ταχεία επέκταση της μεσαίας τάξης στις αναδυόμενες οικονομίες.
Η Ινδία και η Κίνα θα αντιπροσωπεύουν το 45% του συνόλου της αύξησης της ζήτησης σύμφωνα με την ExxonMobil.
Όσον αφορά το φυσικό αέριο, η αμερικανική εταιρεία εκτιμά, ότι το ενεργειακό του μερίδιο θα ξεπεράσει τον άνθρακα καλύπτοντας το 25% του συνόλου της ζήτησης το 2040.
Όσον αφορά στην πυρηνική ενέργεια και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, προβλέπει ότι τα ενεργειακά τους μερίδια θα αυξηθούν κατά 50%, φθάνοντας σχεδόν το 25% της παγκόσμιας κατανάλωσης στα επόμενα 24 χρόνια.
Η έκθεση αναφέρει, ότι ως αποτέλεσμα όλων αυτών, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου θα αυξηθούν κατά 10% με κορύφωση το 2030, οπότε θα αρχίσουν να μειώνονται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης