Ενέργεια

ΔΕΣΦΑ: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τη Socar - Συγκρατημένη αισοδοξία

ΔΕΣΦΑ: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τη Socar - Συγκρατημένη αισοδοξία
Συνεχίζονται οι επαφές του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Δημήτρη Λιάκου με την Snam και τη Socar 
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της Socar για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης του 66% του ΔΕΣΦΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει επέλθει πρόοδος, αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να διανυθεί.   
Στόχος είναι η όλη υπόθεση να έχει κλείσει έως το τέλος του μήνα, καθώς τότε λήγει η ισχύς της εγγυητικής επιστολής που έχει καταθέσει η αζέρικη εταιρία στο ΤΑΙΠΕΔ.
Μίας εγγυητικής επιστολής, που όπως είναι γνωστό παρατάθηκε κατά ένα μήνα μετά τη συνάντηση του προέδρου της Socarμε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να υπάρξει χρόνος για διαπραγμάτευση και απεμπλοκή της διαδικασίας. 
Επικεφαλής των διαβουλεύσεων από ελληνικής πλευράς είναι ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Δ. Λιάκος, ο οποίος έχει αλλεπάλληλες επαφές με εκπρόσωπο της ιταλικής Snam, που βρίσκεται στην Αθήνα και έχει αναλάβει το ρόλο διαμεσολαβητή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Λιάκος συζητά το θέμα και με τον εκπρόσωπο της Socar Anar Mammadov μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο των συζητήσεων είναι το ύψος της συμμετοχής της Snam στο νέο εταιρικό σχήμα, αλλά βεβαίως και το ύψος των τελών χρήσης του δικτύου του ΔΕΣΦΑ, από το οποίο εξαρτώνται και τα μελλοντικά έσοδα του διαχειριστή.
Το θέμα αυτό άλλωστε ήταν και η αιτία της εμπλοκής μετά από τις αλλαγές που έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, στο θεσμικό πλαίσιο προσδιορισμού των τελών χρήσης του δικτύου.
Οι συζητήσεις του κ. Λιάκου με τους εκπροσώπους των δυο εταιριών αναμένεται να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης