Ενέργεια

«Έδεσε» στην Αττάλεια το πρώτο γεωτρύπανο της Τουρκίας, ο «Πορθητής»

«Έδεσε» στην Αττάλεια το πρώτο γεωτρύπανο της Τουρκίας, ο «Πορθητής»

Οι προετοιμασίες για να προβεί σε έρευνες και γεωτρήσεις διήρκεσαν πάνω από 6 μήνες

Ο «Πορθητής» είχε ξεκινήσει πριν από 5 ημέρες από τον κόλπο της Νικομήδειας.

Οι προετοιμασίες για να προβεί σε έρευνες και γεωτρήσεις διήρκεσαν πάνω από 6 μήνες και τώρα, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, είναι έτοιμο να αρχίσει τις εργασίες του στα ανοιχτά της Αττάλειας.

Για την έλευση του τουρκικού γεωτρύπανου στην περιοχή, αναφέρθηκε ο Ε/κ διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης, στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», τονίζοντας ότι πρόκειται για δραστηριότητα στο πλαίσιο δημιουργίας τετελεσμένων και επέκτασης της κατοχής.

«Χρειάζεται προσοχή και θέλουμε όσο το δυνατό ταχύτερα να συνεχίσουμε την προσπάθεια για λύση», υπέδειξε.

«Εμείς δεν περιμένουν να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, αλλά προσπαθούμε να τις δημιουργήσουμε. Είναι οξύμωρο, ωστόσο, να συμπεριφερόμαστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα στις θαλάσσιες ζώνες», είπε.

Η αποστολή του γεωτρύπανου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εξυπηρετεί ασφαλώς και προεκλογικές σκοπιμότητες, με στόχο την ενίσχυση προφανώς της υποψηφιότητας Ερντογάν. Εντούτοις, όπως εκτιμούν διάφοροι αναλυτές, κανείς δεν πρέπει να αποκλείει κινήσεις εντυπωσιασμού και βόλτες του γεωτρύπανου στην περιοχή, για σκοπούς επίδειξης ισχύος.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης