Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διήμερος κύκλος συναντήσεων εργασίας μεταξύ της ΡΑΕ και της αντίστοιχης Αρχής της Γαλλίας (CRE)

tags :
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διήμερος κύκλος συναντήσεων εργασίας μεταξύ της ΡΑΕ και της αντίστοιχης Αρχής της Γαλλίας (CRE)

Ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Γαλλίας (CRE ), Jean-François Carenco ευχαρίστησε τον Δρ. Νικόλαο Μπουλαξή για την εξαιρετική φιλοξενία και συνεργασία

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία ο διήμερος κύκλος συναντήσεων εργασίας μεταξύ της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Ελλάδας (ΡΑΕ) και της αντίστοιχης Αρχής της Γαλλίας (CRE), καθώς επίσης και οι διευρυμένες συναντήσεις των Ρυθμιστών με τους αρμόδιους Διαχειριστές δικτύων ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ και ENEDIS παρουσία του Γάλλου Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Mr. Chantepy στις 31/5 και του εκπροσώπου της Γαλλικής Πρεσβείας, κ. Χρυσούλη την πρώτη Ιουνίου. Στη διάρκεια των συναντήσεων τονίστηκε ότι η Ελλάδα και η Γαλλία έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις σε ρυθμιστικό επίπεδο και η ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας θα συμβάλει στην καλύτερη επίτευξη των στόχων κάθε Αρχής.

Οι δύο Αρχές και τα στελέχη τους συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που απασχολούν τους Ρυθμιστές και αναλύθηκαν οι προσεγγίσεις και η εμπειρία πάνω σε αυτά. Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον ενεργειακό τομέα και τα νησιωτικά συστήματα, η ενοποίηση των αγορών ενέργειας (target model), η μεγιστοποίηση της διείσδυσης των ΑΠΕ, η λειτουργία των Υβριδικών σταθμών και η τιμολόγησή τους στα νησιά, ο τρόπος τιμολόγησης των καταναλωτών στα νησιωτικά συστήματα, η ανάκτηση της διαφοράς κόστους μέσω των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, οι νέες κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης  υπό το Winter Package, το ρυθμιστικό πλαίσιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η αντικατάσταση του συνόλου των μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας με «έξυπνους μετρητές» σε όλη την επικράτεια, κτλ.

Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, Δρ. Νικόλαος Μπουλαξής, ευχαρίστησε θερμά τη Γαλλική Ρυθμιστική Αρχή για την εξαιρετική συνεργασία και δήλωσε πως η Ελληνική ΡΑΕ θα συνεργαστεί στενά με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Γαλλίας καθώς και των λοιπών χωρών της Μεσογείου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και θα συνδράμει από την πλευρά της με την εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει στα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως ζητήθηκε και από τη γαλλική Αρχή.

Ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Γαλλίας (CRE ), Jean-François Carenco ευχαρίστησε τον Δρ. Νικόλαο Μπουλαξή για την εξαιρετική φιλοξενία και συνεργασία, δήλωσε πως η CRE διαθέτει και αυτή σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στον ενεργειακό τομέα και πως τόσο τα στελέχη της CRE όσο και ο ίδιος προσωπικά παραμένει στη διάθεση της Ελληνικής ΡΑΕ για συνδρομή στα σημαντικά ζητήματα που την απασχολούν.

Κατά τη συνάντηση των δύο Αρχών με τους Διαχειριστές δικτύου, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ κ. Χατζηαργυρίου παρουσίασε τις εξελίξεις και τις καινοτόμες δράσεις του Διαχειριστή και ο κ. Carenco ανέδειξε τη σημαντική εμπειρία που διαθέτουν ιδίως ως προς τα θέματα των έξυπνων μετρητών.

Οι δύο Πρόεδροι των Ρυθμιστικών Αρχών συμφώνησαν να υπάρξει κοινή ομάδα εργασίας από τις δύο Αρχές, η οποία θα επεξεργάζεται σε συνεχή βάση τα διμερή θέματα, με τη συνδρομή και των Διαχειριστών για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, Δρ. Νικόλαος Μπουλαξής, και ο Πρόεδρος της CRE, Jean-François Carenco, θέλοντας να ξεκινήσει άμεσα η στενή συνεργασία των δύο Αρχών, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας και δεσμεύτηκαν το αμέσως επόμενο διάστημα, να υπάρξουν επικοινωνίες και συναντήσεις των αρμόδιων κατά περίπτωση στελεχών. Οι δύο Πρόεδροι τόνισαν ότι η συνάντηση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στη Νάξο τον προσεχή Ιούλιο, θα δώσει την ευκαιρία και στις άλλες χώρες του Νότου να ακολουθήσουν τον δρόμο που ανοίγουν σήμερα οι δύο Αρχές, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να αντιμετωπίζουν, από κοινού, τα σοβαρά ρυθμιστικά ζητήματα.

 

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης