Ενέργεια

Τουρκία: Μέχρι το τέλος του 2019 θα έχει φθάσει ο ΤΑΡ στα ελληνικά σύνορα

Τουρκία: Μέχρι το τέλος του 2019 θα έχει φθάσει ο ΤΑΡ στα ελληνικά σύνορα
Το έργο έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία το 2018 με αρχική δυναμικότητα μεταφοράς 16 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) του Αζερικού αερίου
Εντός χρονοδιαγράμματος βρίσκεται σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της κατασκευάστριας εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, Saltuk Duzyol, ο οποίος είπε ότι το πρώτο μέρος του έργου από την Τουρκία προς τα σύνορα με την Γεωργία θα ολοκληρωθεί το 2018 και έως το τέλος του 2019 θα έχει φθάσει στα ελληνικά σύνορα.
Ο Duzyol υπογράμμισε, ότι το έργο είναι από τα υψηλής τεχνολογίας, που θα ωφελήσουν και άλλες παραγωγούς χώρες, συμπεριλαμβανομένης του Τουρκμενιστάν και του Ουζμπεκιστάν, οι οποίες όπως και το Ιράκ μπορούν να προμηθεύσουν με το δικό τους φυσικό αέριο τις Ευρωπαϊκές αγορές μέσω αυτού του αγωγού.
Ο νότιος διάδρομος φυσικού αερίου ο οποίος θα μεταφέρει Αζερικό αέριο σε όλη τη διαδρομή προς την Ιταλία, είναι ζωτικής σημασίας για τις μελλοντικές ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης και για τη μείωση της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο.
Το έργο έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία το 2018 με αρχική δυναμικότητα μεταφοράς 16 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) του Αζερικού αερίου μέσω της Γεωργίας στην Τουρκία.
Από αυτά, 6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα θα είναι για την εγχώρια κατανάλωση φυσικού αερίου της Τουρκίας και το υπόλοιπο προορίζεται για τη μεταφορά προς την Ελλάδα, την Αλβανία, την Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη.
Η συνολική χωρητικότητα του αγωγού έχει προγραμματιστεί να αυξηθεί σε 23 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα μέχρι το 2023 και σε 31 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα από το 2026.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης