Ενέργεια

Δόση 40 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για το δίκτυο διανομής και τους έξυπνους μετρητές της ΔΕΗ

Δόση 40 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για το δίκτυο διανομής και τους έξυπνους μετρητές της ΔΕΗ
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη η χρηματοδότηση αυτή θα υποστηρίξει το πρόγραμμα κεφαλαιουχικών δαπανών για έργα εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης των Δικτύων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας.
Την πρώτη δόση δανείου ύψους 40 εκατ. ευρώ -από συνολική γραμμή χρηματοδότησης 85 εκατ. ευρώ- για το πρόγραμμα υποσταθμών υψηλής τάσης και έξυπνων μετρητών της επιχείρησης υπέγραψαν σήμερα ΕΤΕπ και ΔΕΗ.
Με την κατασκευή και την επέκταση 7 υποσταθμών υψηλής τάσης, την τοποθέτηση 40 χλμ. υποθαλάσσιων καλωδίων και την πιλοτική εγκατάσταση έξυπνων μετρητών (με τηλεμέτρηση) σε 170.000 μικρούς καταναλωτές χαμηλής τάσης, το πρόγραμμα της ΔΕΗ θα βελτιώσει την αξιοπιστία της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και θα επιτρέψει να δοκιμαστεί η χρήση έξυπνων μετρητών για τους καταναλωτές χαμηλής τάσης.
Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκης, η χρηματοδότηση αυτή, θα υποστηρίξει το πρόγραμμα κεφαλαιουχικών δαπανών για έργα εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης των Δικτύων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας.
Ανέφερε δε ότι η  σημερινή ημέρα αποτελεί συνέχεια της άριστης συνεργασίας και της άρρηκτης σχέσης εμπιστοσύνης που έχει οικοδομηθεί από το 1963, δηλαδή για πάνω από 50 χρόνια, ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το συνολικό ποσό των δανείων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς τον Όμιλο ΔΕΗ ανέρχεται σε 2,3 δισ. ευρώ και αντιστοιχεί σε πάνω από 40% του συνολικού δανεισμού.
Ειδικότερα η στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς τη ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια, υπό ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, είναι πολύτιμη.
Από την πλευρά του ο Ν. Χατζηαργυρίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ χαρακτήρισε την υπογραφή της σύμβασης ως ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς διασφαλίζει τη χρηματοδότηση κρίσιμων έργων για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Στρατηγική επιλογή του ΔΕΔΔΗΕ, πρόσθεσε, είναι η υλοποίηση επενδύσεων στα Έξυπνα Δίκτυα και σε όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες που σχετίζονται με αυτά, για να μπορέσει να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει την «καρδιά» της ελληνικής ενεργειακής αγοράς».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης