Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αποχώρησε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από το ΥΠΕΝ - Συνεχίζεται η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ για τους λιγνίτες - ΦΩΤΟ

tags :
Αποχώρησε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από το ΥΠΕΝ - Συνεχίζεται η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ για τους λιγνίτες - ΦΩΤΟ
Επτά κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει τις εισόδους, υπό τον φόβο επεισοδίων, λόγω της αντίθεσης της ΓΕΝΟΠ στην πώληση
UPD - Αποχώρησε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου συνεχίζεται η συνεδρίαση του δΙοικητικού συμβουλίου για την έγκριση της απόσχισης των λιγντικών μονάδων.
Σε δηλώσεις τους, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γ. Αδαμίδης απευθύνθηκε στους υποψήφιους επενδυτές σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέχουν σε κανένα «επίδοξο» ψευτοεπενδυτή να δουλέψει τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.
Σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ, ο κ. Αδαμίδης την απέδωσε σε μια σειρά από επιλογές που έχουν γίνει από το 2010 όπως για παράδειγμα η μετατροπή της ΔΕΗ σε εισπρακτικό μηχανισμό για κάθε είδους χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση καθώς στη συνέχεια και το μήνυμα που δόθηκε από διάφορους υπουργούς προς την κοινωνία να μην πληρώνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Σχολιάζοντας τέλος την έκθεση της Mcnisey την χαρακτήρισε ως σπατάλη πόρων για να προτείνει την αύξηση των τιμολογίων στην οποία όπως είπε οι εργαζόμενοι αντιστέκονται υποστηρίζοντας εκέινους που δεν μπορούν να πληρώσουν και καταγγέλοντας τους συνειδητούς κακοπληρωτές που οφείλουν στη ΔΕΗ εκατομμύρια.


Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν όταν επιχείρησε να εισέλθει στο κτίριο ο αντιπρόεδρος και πρώην εργαζόμενος της ΔΕΗ, Γ. Ανδριώτης, όταν προσπάθησαν να τον σταματήσουν εργαζόμενοι που βρίσκονται στο σημείο.







Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων.

Επτά κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει τις εισόδους, υπό τον φόβο επεισοδίων, λόγω της αντίθεσης της ΓΕΝΟΠ στην πώληση.
Ειδικότερα το Δ.Σ. αναμένεται να εγκρίνει σήμερα τα σχέδια όρων απόσχισης, τις λογιστικές καταστάσεις, την αναφορά του ελεγκτή, την έκθεση του διοικητικού συμβουλίου, την πρόσκληση ενδιαφέροντος  καθώς και την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης των μετόχων στις 26 Ιουνίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης