Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Απορρίπτει κάθε σκέψη για αύξηση των τιμολογίων ρεύματος της ΔΕΗ ο Γ. Σταθάκης – Διατηρείται και η έκπτωση συνέπειας 15%

Απορρίπτει κάθε σκέψη για αύξηση των τιμολογίων ρεύματος της ΔΕΗ ο Γ. Σταθάκης – Διατηρείται και η έκπτωση συνέπειας 15%
Το ΥΠΕΝ αναμένεται να αντισταθεί και στην απαίτηση των θεσμών για αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ
Κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας εμφανίζεται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας γύρω από την έκθεση της McKinsey για τη στρατηγική της ΔΕΗ τα επόμενα χρόνια, αλλά και ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου απορρίπτει ως λύση την αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος για να αντιμετωπίσει η ΔΕΗ τα οικονομικά της προβλήματα, ενώ αναμένεται να αντισταθεί σθεναρά στην απαίτηση των θεσμών για αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ ως μέσου για την κάλυψη του ελλείματος του λογαριασμού των ΑΠΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο η McKinsey εισηγείται σταδιακή κατάργηση της έκπτωσης 15% που προσφέρει η ΔΕΗ στους συνεπείς πελάτες της, ενώ θεωρεί πως μιας λελογισμένη αύξηση του ανταγωνιστικού σκέλους των τιμολογίων θα συνέβαλε στη βελτίωση των οικονομικών της ΔΕΗ μαζί και με τη μείωση του προσωπικού της κατά 2.000 άτομα.
Σε ότι αφορά τη μείωση του προσωπικού αυτή θα επιτευχθεί καθώς περίπου 1.500 άτομα θα μεταφερθούν στους υπό απόσχιση λιγνιτικούς κλάδους που θα πωληθούν ενώ τα επιπλέον 500 άτομα θα αποχωρήσουν φυσιολογικά τα επόμενα χρόνια μέσω συνταξιοδοτήσεων.
Όμως το ζήτημα των τιμολογίων πέραν του ότι απορρίπτεται πολιτικά από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Σταθάκη δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεται με θετικό τρόπο ούτε από τη διοίκηση της ΔΕΗ, αφού ο πρόεδρός της Μανόλης Παναγιωτάκης έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι η κατάργηση της έκπτωσης 15% είναι το τελευταίο πράγμα που προτίθεται να κάνει.
Και αυτό γιατί μέσω της συγκριμένης έκπτωσης η ΔΕΗ θέλει να κρατήσει ένα μέρος του καλού της πελατολογίου, καθώς γνωρίζει πως σε διαφορετική περίπτωση θα απομείνουν σ’ εκείνη οι μπαταχτσήδες και οι ειδικές κατηγορίες πελατών.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης