Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Δύο νέες εταιρείες διανομής και προμήθειας αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας

Δύο νέες εταιρείες διανομής και προμήθειας αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας
Διαχωρισμός των κλάδων διανομής και προμήθειας αερίου με την ίδρυση δύο νέων εταιρειών - Για τη γεωγραφική περιοχή της Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας θα λειτουργεί η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας και η Εταιρεία Προμήθειας Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας.
Τη νέα εταιρεία διανομής αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της αγοράς φυσικού αερίου και των ενεργειών που απαιτούνται για τον διαχωρισμό των κλάδων προμήθειας και διανομής, με την ίδρυση νέων εταιρειών, παρουσίασαν στην Λάρισα στελέχη της ΕΠΑ Θεσσαλίας.
Πιο συγκεκριμένα σε συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι κ.κ, Federico Regola, γενικός διευθυντής και Λεωνίδας Μπακούρας, αναπληρωτής γενικός διευθυντής, ενημέρωσαν για τις εξελίξεις στην αγορά αερίου και την δημιουργία δύο εταιρειών και για το επιχειρησιακό πλάνο ανάπτυξης της νέας περιόδου.
Ο Λ. Μπακούρας έκανε μια ιστορική αναφορά στην εξέλιξη της εταιρείας η οποία ιδρύθηκε το 2000: με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 105 εκατομμύρια ευρώ έως και σήμερα έχει αναπτύξει δίκτυο φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης 828 km, σε 7 καλλικρατικούς Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας και έχει αποκτήσει πάνω από 84.000 πελάτες με βαθμό διείσδυσης στο σύνολο του πληθυσμού 54%.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νέα εποχή της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα όπου σύμφωνα με το νόμο 4336/2015 πραγματοποιείται διαχωρισμός των κλάδων διανομής και προμήθειας αερίου με την ίδρυση δύο νέων εταιρειών.
Για τη γεωγραφική περιοχή της Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας θα λειτουργεί η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας και η Εταιρεία Προμήθειας Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας.

Η εταιρεία διανομής

Παρουσιάζοντας τη νέα εταιρεία διανομής αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που θα παρέχει:
-Νέες συνδέσεις στο δίκτυο διανομής (διαχείριση αιτήσεων, αυτοψιών, κατασκευής έργων και ενεργοποιήσεων)
-Ανάπτυξη και επεκτάσεις του Δικτύου Διανομής Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης το οποίο περιλαμβάνει την τροφοδότηση των περιοχών Τυρνάβου, Ελασσόνας, Καλαμπάκας και Βελεστίνου εντός του 2017 αλλά και των περιοχών Αγιάς, Δήμου Τεμπών,Παλαμά, Σοφάδων, Μουζακίου, Νέας Αγχιάλου και Φαλάνη έως το 2021 με το ύψος των επενδύσεων για την πενταετία να αγγίζει τα 32,1 εκατ ευρώ με κατασκευή δικτύου 181 Km.
-Συντήρηση και λειτουργία του δικτύου διανομής αερίου.
-Άμεση επέμβαση στο δίκτυο διανομής με την 24ωρη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου άμεσης επέμβασης στο τηλ 10302
-Διαχείριση μετρήσεων και Εσωτερικών Εγκαταστάσεων των καταναλωτών.
-Παράδοση ποσοτήτων φυσικού αερίου εντός των δικτύων διανομήςστους καταναλωτές.
Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ -όπως θα είναι ο διακριτικός τίτλος της νέας εταιρείας- θα λειτουργεί με γνώμονα:
•Την τήρηση των κανόνων και προδιαγραφών ασφαλείας του Δικτύου Διανομής και των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου
•Την παροχή υπηρεσιών προς τους καταναλωτές και τους Χρήστες Διανομής
•Το σεβασμό της νομοθεσίας, των Αδειών και του ρυθμιστικού πλαισίου
•Τα εγκεκριμένα τιμολόγια Διανομής και μεθοδολογία από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
•Την πλήρη οργανωτική και λειτουργική αυτονομία της ΕΔΑ και την διασφάλιση παροχής Υπηρεσιών Διανομής κατά τον πλέον οικονομικό, διαφανή και άμεσο τρόπο, χωρίς διακρίσεις μεταξύ των Χρηστών Διανομής.
Για την εξυπηρέτηση των πολιτών θα λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο 11150 της εταιρείας.

Η εταιρεία προμήθειας
Από την πλευρά του ο F. Regola, παρουσίασε τη νέα εταιρεία προμήθειας αερίου υπό τον τίτλο ΑΕΡΙΟ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας.
Σήμερα οι ενεργοί πελάτες στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία ξεπερνούν τους 260.000 και ο στόχος για το τέλος του 2017 είναι να ξεπεράσουν τους 274.000 με ταυτόχρονη αύξηση των πωλήσεων αερίου.
Η νέα εταιρεία προκύπτει από την συγχώνευση της τρέχουσας δραστηριότητας πωλήσεων και προμήθειας αερίου στην Θεσσαλονίκη και την Θεσσαλία και το αποτέλεσμα είναι μία πιο δυνατή, αξιόπιστη και αποδοτική εταιρία η οποία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει της μελλοντικές προκλήσεις της αγοράς.
Ο κύριος σκοπός της Εταιρίας Προμήθειας Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας παραμένει η διατήρηση και αύξηση των πελατών στις δύο περιοχές. Παράλληλα η εταιρία αναπτύσσει τις δραστηριότητες της σε όλη την Ελληνική επικράτεια.
Νέος στόχος της εταιρίας είναι η επέκταση των προσφορών στους πελάτες με ένα ευρύ φάσμα ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών σύμφωνα με τις βέλτιστες Ευρωπαϊκές πρακτικές.
-Διασφάλιση μίας ευέλικτης και αποδοτικής εταιρικής λειτουργίας στα πρότυπα των μοντέρνων ενεργειακών εταιριών.
-Παροχή ποιότητας υπηρεσιών προς τους τελικούς πελάτες
-Διατήρηση του υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης σε «One-Stop service» για τους νέους καταναλωτές φυσικού αερίου (από την αίτηση για σύνδεση έως την τελική ενεργοποίηση και τιμολόγηση).
Ο τηλεφωνικός αριθμός εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας θα είναι το 18321.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης