Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του σταθμού υποδοχής φυσικού αερίου του Nord Stream-2

tags :
Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του σταθμού υποδοχής φυσικού αερίου του Nord Stream-2
Στο έργο, μαζί με τη ρωσική Gazprom μετέχουν οι γερμανικές εταιρίες Uniper και Wintershall, η Άγγλο-ολλανδική Shell, η γαλλική Engi και η αυστριακή OMV
Ξεκίνησαν  στα γερμανικά παράλια της Βαλτικής οι εργασίες κατασκευής των υποδομών για την ανέγερση του σταθμού υποδοχής του φυσικού αερίου που θα φθάνει από τη Ρωσία μέσα από τον υπό κατασκευή Nord Stream-2.
Σύμφωνα με την  «Κομερσάντ» στα περίχωρα της πόλη Λουμπμίν, σε έκταση έξι εκταρίων, θα βγαίνει από τη θάλασσα ο αγωγός που θα μεταφέρει στην Ευρώπη 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικό αέριο τον χρόνο.
Στο έργο, μαζί με τη ρωσική Gazprom μετέχουν οι γερμανικές εταιρίες Uniper και Wintershall, η Άγγλο-ολλανδική Shell, η γαλλική Engi και η αυστριακή OMV.
Ο αγωγός θα έχει μήκος 1200 χιλιόμετρα και σύμφωνα με τις προδιαγραφές θα είναι έτοιμος στο τέλος του 2019.
 Ήδη, την άδεια κατασκευής του αγωγού έχουν δώσει οι αρχές της Φινλανδίας και της Γερμανίας ενώ αναμένεται σύντομα να δώσουν οι αρχές της Σουηδίας και της Δανίας με τελευταία τη Ρωσία. Εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας δήλωσε στην Deutsche Welle ότι δεν αναμένεται κανένα πρόβλημα με τις άδειες από τις χώρες και ότι εκτιμάται ότι θα δοθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης