Ενέργεια

Γ. Σταθάκης: Εντός του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί ο ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας

Γ. Σταθάκης: Εντός του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί ο ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας
Τα νησιά σήμερα με τον τρόπο που παράγουν ενέργεια, κοστίζουν 700 εκατ. ευρώ το χρόνο, σε ένα σύνολο 5,6 δισ., κόστος όχι μόνο οικονομικό αλλά και περιβαλλοντικό δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας
Την πολιτική για την ενέργεια, εστιάζοντας στα ζητήματα των νησιών του Βορείου Αιγαίου ανέλυσε σήμερα 3/5/2018 στη διάρκεια συνεδρίας με θέμα «ενεργειακή πολιτική, περιβαλλοντική προστασία και χωροταξία» στο πλαίσιο του 14ου Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, «στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μέχρι το 2030 να έχει μειωθεί κατά 30% η κατανάλωση ενέργειας και από το σύνολο της ενέργειας το 30% να προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Μέσα στο 2018 θα έχει ολοκληρωθεί ο ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας και θα υποβληθεί εγγράφως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το τμήμα των νησιών, μέσα σε αυτή την πρόκληση, αποτελεί κεντρικής σημασίας πρόβλημα.
Τα νησιά σήμερα με τον τρόπο που παράγουν ενέργεια, κοστίζουν 700 εκατ. ευρώ το χρόνο, σε ένα σύνολο 5,6 δισ., κόστος όχι μόνο οικονομικό αλλά και περιβαλλοντικό».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης