Τελευταία Νέα
Ενέργεια

3ο Διεθνές Συνέδριο της ΗΑΕΕ: Ενεργειακή Μετάβαση - Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες Προοπτικές

3ο Διεθνές Συνέδριο της ΗΑΕΕ: Ενεργειακή Μετάβαση - Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες Προοπτικές
Πάνω από 200 ομιλητές
Στις 3-5 Μαΐου το 3ο Διεθνές Συνέδριο της ΗΑΕΕ με θέμα: Ενεργειακή Μετάβαση-Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες Προοπτικές (Wyndham Grand Athens Hotel
Η ΗΑΕΕ διοργανώνει το μεγαλύτερο συνέδριο για την Ενέργεια και την Ανάπτυξη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, της βιομηχανίας και της πολιτικής από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
 Το 3ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία θα φιλοξενήσει πάνω από 200 ομιλητές σε ένα τριήμερο γεμάτο ενέργεια το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα καθιστώντας έτσι την Ελλάδα «φυσικό και πνευματικό σταυροδρόμι» των εξελίξεων στον κλάδο. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η Ενεργειακή Ένωση, οι στόχοι για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την εξοικονόμηση, ο μετασχηματισμός της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, τα μεγάλα έργα αιχμής και η ενεργειακή ασφάλεια, οι ευκαιρίες για επενδύσεις και η ενέργεια ως βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι κάποιες μόνο από τις πολλές θεματικές ενότητες που θα αναλύσουν ειδικοί από τον κλάδο στις 3-5 Μαΐου στην Αθήνα.
 
Πάνω από 200 ομιλητές
Μεταξύ των συμμετεχόντων και των ομιλητών συγκαταλέγονται οι: εκπρόσωποι της ελληνικής Κυβέρνησης και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ, Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,εκπρόσωποι της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) όπως είναι η κα Νεκταρία Καρακατσάνη, εκπρόσωποι της ΕΕ όπως ο κ. Γεράσιμος Θωμάς, Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της ΕΕ (DG Energy) η Megan Richards επικεφαλής στη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της ΕΕ, βουλευτές και ευρωβουλευτές από την πολιτική σκηνή κλπ.
 Παράλληλα, το παρών θα δώσουν επιχειρήσεις από τον κλάδο της ενέργειας και από τον χρηματοπιστωτικό τομέα όπως οι ENEL, ENGIE, TOTAL, TELLURIAN, GASUNIE, ENAGAS, FLUXYS,  NOSTIRA, AXIS CAPITAL, GASTRADE, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΔΑ, ΗΡΩΝ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΕΛΠΕ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κλπ. Σημαντικά think tank όπως το Chatham House και το
Στο συνέδριο θα παρευρεθεί και ο  David Knapp, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΙΑΕΕ).
Υποστήριξη από επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και φορείς
Χορηγοί του συνεδρίου είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η ΔΕΗ, η Axis Capital, η A Plus Insurance Brokers, ο ΔΕΔΔΗΕ ενώ υποστηρικτές είναι το ESCP Europe Business S chool, το Research Center for EnergyManagement, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Audencia Business School, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών.
Το συνέδριο υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από επιμελητήρια που προωθούν τις διμερείς εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις όπως είναι το το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο,  το Ελληνο-Γαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ελληνο-Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Ισπανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής : Πέμπτη, 3/5/2018, 08:30-18.30, Παρασκευή, 4/5/2018, 08:30-20.00, Σάββατο, 5/5/2018, 08:30-15:00.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης